Kako su na svom vjenčanju izgledali Balašević i njegova Olja

Radiosarajevo.ba
Kako su na svom vjenčanju izgledali Balašević i njegova Olja
Da 1979. godine Đorđe Balašević nije upoznao Oliveru, svoju sadašnju suprugu, možda mnoge njegove pjesme ne bismo ni čuli...

Olivera je prije skoro tri decenije došla u Novi Sad s malom stipendijom iz Zrenjanina, a u to vrijeme je bila reprezentativka u gimnastici. Đorđe je, kako je sam rekao bio "razmaženi dečko koji je vozio kola, poticao iz dobrostojeće građanske porodice, imao roditelje koji su otišli da rade u inostranstvo, a njega s osamnaest godina i polupopularnog ostavili samog kod kuće", piše Noizz.rs.

"Na putu da postanem pokvaren dečko, sreo sam nju, i sve je preraslo u priču o Bitangi i princezi, ali u malo izmenjenim ulogama. Daleko od toga da je ona bila bitanga, ali bila je mala skitnica po studentskim sobama i domovima, sa ogromnom ambicijom. Pre Olje imao sam neke tragične, formalne veze, ali kada sam nju prvi put video, pomislio sam da želim da se oženim i imam svoju porodicu", rekao je Đorđe za Story.

Upoznali su se na novosadskom Štrandu 1979.

Zbog nje je prije 35 godina prešao hiljade kilometara kako bi je zaprosio...

"Otišao sam bez nje kao momak na more te godine, nisam znao da ću se vratiti s potpuno drukčijim pogledom na život. Patio sam za ovom lisicom jer je nisam mogao naći, a onda sam pronašao veslački klub. Ona se javila pa sam je pitao: 'Dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš?'", priča Đorđe.

Đorđe je 2001. objavio album Dnevnik starog momka posvećen svojoj najvećoj ljubavi i podršci. Svaka od dvanaest pjesama nosi naziv nekog ženskog imena, a kombinacijom početnih slova tih imena, dobije se: Olja je najbolja.

Prva kćerka Jovana rodila se 1980. godine, a već naredne godine su se vjenčali neformalno.  Ubrzo su dobili drugu kćerku Jelenu, a sredinom '90-ih rodio im se sin Aleksa.

I nakon tri decenije braka, još uvijek se vole, nerazdvojni su i uživaju u slobodnom vremenu s unukom Simonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije