Instagram uvodi novo pravilo, estrada u panici

Radiosarajevo.ba
Instagram uvodi novo pravilo, estrada u panici
Najpopularnija društvena mreža Instagram imat će specijalne oznake za korištenje photoshopa kako bi mladi vidjeli da su fotografije njihovih idola maksimalno obrađene.

Mnoge poznate pjevačice i starlete uskoro će morati javno priznati kako koriste ovu aplikaciju, jer Instagram uvodi vodeni žig na obrađene fotografije.

Naime, ova popularna društvena mreža uvest će novo pravilo, i to na prijedlog stručnjaka iz zdravstvene organizacije The Royal Society for Public Health (RSPH).

Oni tvrde da korisnici Instagrama, naročito javne ličnosti, svoje tijelo predstavljaju savršeno pomoću kompjuterske tehnike, što utječe na to da se tinejdžeri osjećaju postiđeno i imaju nisko samopoštovanje.

Ove restriktivne mjere osjetit će i domaće javne ličnosti. Na listi korisnika photoshopa na našoj estradi predvodnice su Jelena Karleuša, koju već godinama i prozivaju zbog pretjeranog korištenja ovih programa, kao i starlete, ali i mlađe osobe, prenosi Kurir. 

karleusa_jelena_kurir.jpg - Instagram uvodi novo pravilo, estrada u panici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije