Iako ima samo pet godina: Harper Beckham službeno je postala brend

Radiosarajevo.ba
Iako ima samo pet godina: Harper Beckham službeno je postala brend
Harper Beckham službeno je postala dio brenda Beckham iako ima samo pet godina.

Naime, Victoria je registrirala Harperino ime koje će se moći koristiti u cijelom asortimanu proizvoda uključujući šminku, igračke i odjeću. 

Ime Harper Beckham također je registrirano za korištenje u industriji zabave ako se malena ikad odluči biti pop zvijezda kao što je to bila njena majka. 

Victoria je u Uredu za intelektualno vlasništvo također registrirala i imena svojih sinova -Brooklyna, Romea i Curza

Stručnjak za intelektualno vlasništvo Oliver Bray kaže da ovo potez bez presedana jer je to obično rezervirano za osobe koji već jesu celebrityji. 

"Kada već imate karijeru, obično će vam odvjetnik savjetovati da dobijete nekakvu pravu zaštitu. Za razliku od budućeg dokazivanja što je Victoria Beckham napravila sa svojom djecom. Možda to ima veze s vremenom u kojem živimo, s društvenim mrežama i načinom na koji se slavne osobe iskorištavaju. Zaštitni znak je nešto što vam daje kontrolu imidža pa je možda društvo u kojem živimo natjeralo Beckhame da to iskoristi kako bi zaštitili svoju djecu", objasio je Bray.

Inače, David i Victoria zaštitili su svoja imena kada su bili na vrhuncima karijere 2000. i 2002. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije