I Schwarzenegger okreće leđa Trumpu?

Radiosarajevo.ba
I Schwarzenegger okreće leđa Trumpu?
Nakon što je više pripadnika Republikanske stranke odlučio uskratiti podršku Donaldu Trumpu zbog najnovijeg skandala i vulgarnih riječi na račun žena, leđa biznismenu izgleda okreće i bivši guverner Kalifornije i glumac Arnold Schwarzenegger.

Kako prenosi BBC, glumac je rekao da, iako je od 1983. godine kada je stigao u SAD glasao za Republikansku partiju, sada to neće učiniti.

On nije direktno pomenuo Trumpovo ime u objavljenom saopćenju, ali se iz njega jasno razumije da će mu uskratiti podršku, prenosi britanski radio.

"Prvi put od kada sam postao američki građanin, a to se dogodilo 1983. godine, neću glasati za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a. Kao i mnogi građani Amerike ja sam u problemu, ne znam za koga da glasam. Bio sam ponosni republikanac od 1968. godine i govora Richarda Nixona... Danas je jedino važno, i tu poruku upućujem svim Amerikancima, naša dužnost je da izaberemo našu zemlju prije naše partije", rekao je on.

Sve veći broj visokih zvaničnika Republikanske stranke uskraćuje podršku kandidatu za predsjednika SAD-a Trumpu, nakon što su objelodanjeni videosnimci iz 2005. u kojima on koristi vulgarne termine na račun žena.

Uprkos tome što je najmanje desetak visoko pozicioniranih Republikanaca reklo da na izborima sljedećeg mjeseca neće glasati za njega, Trump je istakao da se nikad neće povući iz trke za Bijelu kuću i da nikad neće iznevjeriti svoje glasače.

Posljednji koji su uskratili podršku američkom milijarderu su bivši republikanski predsjednički kandidat John McCain bivša državna sekretarka Condoleezza Rice.

McCain je istakao da zbog Trumpovih komentara više ne pruža "čak ni uvjetu podršku njegovoj kandidaturi", dok je Rice rekla: "Dosta je više! Donald Trump ne treba biti predsjednik. On treba da se povuče."

Trump je, sa druge strane, odgovorio da "nema šanse" da odustane od trke i dodao da dobiva "nevjerovatnu podršku" od glasača.

On je na Twitteru tim povodom napisao: "Mediji i establišment žarko žele da me izbace iz trke za Bijelu kuću".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije