Hladni izraz na licu gospođe Trump: Iskazivanje kontrole nad sobom i pobune

Radiosarajevo.ba
Hladni izraz na licu gospođe Trump: Iskazivanje kontrole nad sobom i pobune
Iz neverbalne komunikacije Melanije Trump mnogo toga se može zaključiti.

Magazin Fortune podsjeća da je dvaput odbila Trumpove pokušaje da je primi za ruku, navodeći da je to možda učinila jer se željela ponašati u skladu s prigodama u kojima su se nalazili ili zbog toga što nije željela imati ništa s njim.

Bez obzira na njene namjere, internet se tim isječcima već danima zabavlja.

Ako zanemarimo ta dva "incidenta" Melania je u nekoliko navrata izgledala kao da joj je dosta svega, bez obzira na to jesu li se nalazili u Saudijskoj Arabiji, Izraelu ili Rimu. Zbog toga je potpuna suprotnost dosadašnjim prvim damama, koje su uvijek koračale uz svoje supruge sa stalnim smiješkom na licu.

"Bez obzira na to što mislite o politici njenog muža, postoji određena snaga u njenom kamenom licu u prilikama kad je zadano kako se mora ponašati", piše Fortune.

Razloge za to pokušao je dati i Robin Givhaan iz Washington Posta.

"Ona je žena koja je nekad bila manekenka i savladala je vještinu neverbalne komunikacije, a činjenica da se ne želi smiješiti čini se manje slučajnom, a više svjesnim iskazivanjem kontrole nad sobom i pobune. Ona je tu zbog vas, ali neće izvoditi predstavu za vas", tvrdi on.

Na neki način lice Melanie Trump utjelovljuje teret koji na svojim leđima nose prve dame, ulogu koju glume samo zbog činjenice da se nalaze u vezi s moćnim muškarcem.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije