Glumci iz "Buffy" ponovo zajedno: Obilježili 20. godišnjicu čuvene serije

Radiosarajevo.ba
Glumci iz "Buffy" ponovo zajedno: Obilježili 20. godišnjicu čuvene serije
/ Entertainment Weekly
U svakoj generaciji, Istrebljivačica je rođena, a s njom i čuvena TV serija koja je zabila kolac u srce pop kulture.

Tokom sedam sezona prikazivanja (1993. do 2003.godine), Buffy the Vampire Slayer je zadobila možda najlojalniju publiku u televizijskoj historiji zahvaljujući neobičnom miksu žanreva, od horora, komedije, sapunice, tragedije do mjuzikla, ali i jednoj od najvećih TV heroina ikad.

Serija prati Buffy Summers koja se bori protiv horora srednje škole Sunnydale, što uključuje i natprirodne sile poput čudovišta i vampira, ali i obično tinejdžersko preživljavanje i neshvaćenih srednjoškolskih ljubavi.

"To je najveća metafora: horor adolescencije koji se manifestira kroz stvarna čudovišta", kazala je Sarah Michelle Gellar, zvijezda serije za Entertainment Weekly. 

Upravo se ovih dana obilježava 20. godišnjica od prikazivanja, a časopis EW je odlučio okupiti cijelu ekipu serije (ili tzv. Scooby gang, ako ste zagriženi fan serije, znate zašto ih tako nazivaju) i uporediti njihove utiske, dvije decenije kasnije. Nažalost, snimanju nije prisustvovao Rupert Giles, Posmatrač kojeg je utjelovio Anthony Stewart Head.

David Boreanaz ili vampir Angel (koji je nakon Buffy, dobio vlastiti spin-off Angel, a sada ga znate po seriji Bones), neprežaljena ljubav naše heroine, također je prisustvovao snimanju editorijala.

"Kada prolazite kroz težak period, kao što su te tinejdžerske godine, osjećate se usamljeno. A Buffy je bila način na koji smo poručili svima da nisu sami", prisjetio se on.

Sličnog mišljenja je i James Marsters, kojeg biste možda teže prepoznali bez njegovog zaštitnog znaka - plave kose. Da, govorimo o Spikeu.

"Grupa umjetnika i glumaca je kroz Buffy poručila ljudima da niste sami. Znamo kako se osjećate, prošli smo kroz slično iskustvo", dodao je Marsters.

U čast dvadesetog rođendana Buffy the Vampire Slayer, ekipi se pridružio i redatelj Joss Whedon (danas ga znate i po Avengersima, no u svijetu fikcije je čuven po serijama Firefly, Dollhouse, Buffy, Angel ...).

"Ovo je nevjerovatno. Ljudi su mi prilazili i govorili kako  im je serija promijenila život, kako im je pokazala da se mogu osjećati drukčije", pojasnio je Whedon.

Cijeli tekst i fotografije sa snimanja možete pročitati i pogledati ovdje, a u nastavku pogledajte video sa omiljenim glumcima iz naših tinejdžerskih dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije