Elegantna, talentirana i istinska dama: Predivna Meryl Streep

Radiosarajevo.ba
Elegantna, talentirana i istinska dama: Predivna Meryl Streep
Jedna od najpopularnijih holivudskih glumica Meryl Streep pojavila se na crvenom tepihu na premijeri filma „Florence Foster Jenkins“ i još jednom je potvrdila zašto važi za najveću damu Hollywooda.

Mary Louise Streep, poznatija kao Meryl Streep  je višestruko nagrađivana američka filmska, pozorišna i televizijska glumica.

U teatru je debitirala predstavom iz 1971., The Playboy of Seville, a 1977. prvi se put pojavila na televiziji u filmu The Deadliest Seasone. Prvi film bio joj je Julia iz 1977., u kojem je nastupila s Jane Fondom i Vanessom Redgrave.

Komercijalni i kritički uspjeh došao je s ulogama u filmovima Lovac na jelene s Robertom De Nirom i Kramer protiv Kramera s Dustinom Hoffmanom, a za potonji je dobila svog prvog Oscara.

U karijeri je dobila tri Oscara, sedam Zlatnih globusa, dva Emmya i dvije BAFTA nagrade. Drži rekord po broju nominacija za Oscara s njih 19.

Streep se smatra jednom od najcjenjenijih i najtalentiranijih glumica svih vremena. Jedna od je od rijetkih glumaca koji su dobili sve tri najvažnije filmske nagrade (Oscar, Zlatni globus i Nagradu udruženja filmskih glumaca).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije