Džeko, Turan i sultanija Hurem imaju poruku za djecu: Budite dobri, budite sretni

Radiosarajevo.ba
Džeko, Turan i sultanija Hurem imaju poruku za djecu: Budite dobri, budite sretni
Radiosarajevo.ba / Meryem Uzerli
Povodom Dječijeg festivala, koji je danas okupio više od 7.000 mališana u Zenici, čestitke video porukom uputili su i bh. i turski fudbalski reprezentativac Edin Džeko i Arda Turan.

Bh.reprezentativac Edin Džeko čestitao je djeci Dan djeteta i na turskom kazao da nastave učiti ovaj jezik. 

"Sretan vam Dan djeteta, nastavite da učite turski jezik", poručio je Džeko. 

"Budite dobri, budite sretni. Čestitam Dan djeteta svojoj braći i sestrama u BiH", poručio je turski reprezentativac i fudbaler Barcelone Arda Turan. 

Poruku su uputili i bh. reprezentativac Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović, nogometaš Konye. Poručili su da su Turska i turski jezik lijepi te su čestitali djeci jer su naučili ovaj jezik. 

"Čestitam vam što ste naučili turski jezik. Turski jezik i Turska su jako lijepi. Želim vam lijep provod na Dječijem festivalu", istakli su u zajedničkoj poruci na bosanskom i turskom jeziku. 

Poruku djeci uputili su i glumci iz popularna turske serije "Sulejman Veličanstveni" Meryem Uzerli i Ozan Guven.

"Volim vas puno", poručio je popularni "Rustem-paša".

"Od srca vam želim sve najbolje i šaljem vam puno ljubavi. Volim vas i ljubim puno. Puno sreće i dobre zabave vam želim", kazala je u video poruci glumica Uzerli poznata kao sultanija Hurem. 

Hiljade djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine stiglo je u Zenicu gdje se danas, peti put, održava Dječiji festival.

Dječijem festivalu, čiji je organizator Institut Yunus Emre, prisustvuje oko 7.000 osoba, koja u sedam kantona u BiH u okviru projekta "Moj izbor je turski" uče turski jezik. Oni su imali priliku da i danas uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu. Zenica je danas u znaku dječijeg smijeha i dobrog raspoloženja.

Prisutne je pozdravila osmogodišnja Isabella Damla Guvenilir, glavna glumica u seriji "Elif", koja je izazvala oduševljenje u zeničkoj Areni. Zabaviće ih i grupa "Hari Mata Hari". Osim toga djeca će moći uživati i u pjesmama na turskom i bosanskom jeziku koje će izvoditi djeca koja uče turski jezik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije