Čedomir Jovanović na fotografiji s Merlinom: 'Srbi, Bosanci, crnci i Albanci, nikad u mom gradu...'

Radiosarajevo.ba
Čedomir Jovanović na fotografiji s Merlinom: 'Srbi, Bosanci, crnci i Albanci, nikad u mom gradu...'

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije, na društvenim mrežama je objavio fotografiju s poznatim bosanskohercegovačkim pjevačem Dinom Merlinom ispod koje šalje poruke tolerancije, dijaloga i suživota, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jovanović je na društvenoj mreži Facebook objavio fotografiju s Dinom Merlinom ispod koje je napisao kako se u Srbiji Bosanci kao i pripadnici drugih naroda ne trebaju osjećati strancima.


"Srbi, Bosanci, crnci i Albanci, nikad u mom gradu nisu bili stranci...Neka večno traje čarolija, Merline", napisao je Jovanović.

Inače, Jovanović je javnosti u regionu poznat po pomirljivim i liberalnim stavovima kojima na svakom koraku poziva na jačanje međunacionalnog i međuvjerskog suživota.

Merlin će 24. i 25. oktobra u Beogradu nastupiti u Kombank Areni, najvećoj dvorani u Srbiji. To će biti prvi Merlinov nastup u Beogradu nakon novembra 2011. godine kada je tokom tri noći u istoj Areni okupio 60.000 svojih fanova iz cijele Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije