Brat i majka nazvali redakciju i rekli da se odriču Marjana Mijajlovića

Radiosarajevo.ba
Brat i majka nazvali redakciju i rekli da se odriču Marjana Mijajlovića
/ Iz privatnog arhiva
"Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu.“

Ovo je samo jedna od izjava Nebojše Mijajlovića koji je nazvao redakciju portala Radiosarajevo.ba.  

Osobe koje su se predstavile kao brat i majka Marjana Mijajlovića nazvale su nas s beogradskog broja telefona te izjavile kako se odriču svog brata, odnosno sina.

Riječ je o Marjanu Mijajloviću, poznatom sportskom komentatoru koji je ovih dana ponovo u žiži javnosti. Podsjetimo, u nedjelju je regijom prostrujao videosnimak iz džemata u Baselu, u kojem Marjan Mijajlović uzima islamsku vjeru i ime Mustafa.

Nebojša i Olga Mijajlović u telefonskom razgovoru s našom novinarkom, čujno pod emocijama, kažu kako ih je Marjan obmanuo: 

„Nazvao sam Radiosarajevo.ba, da budem iskren, ponoviću, nisam divlji čovek kao Vojislav Šešelj, ali zovem samo da kažem – jedno je kad neko pređe na islam... ne mogu ja optužiti niti vas niti bilo kog islamske vere, ali je veoma podmuklo od strane mog bivšeg brata odreći se svoje vere, živeti u Bosni šest godina i lagati mnoge neke stvari, dok mu se otac raspadao", započinje svoju priču Nebojša.

„Ja ljude islamske vere ne mrzim, ali to je toliko bilo lažno od strane Marjana Mijajlovića, tačnije Mustafe. Ja ne kritikujem vas, nego želim da se i preko Bosne odreknem brata, i u ime moje majke koja je voljna da vam se javi. Znači, hoću da vam kažem: Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu.“

Potom se na telefon javila ženska osoba i rekla: 

„Ja se zovem Mijajlović Olga i do juče, dok nisam saznala sasvim slučajno... videla sam videoklip i nisam mogla da verujem sopstvenim očima, jer sam se to jutro čula sa sinom koji je momentalno u Baselu. Radi u nekom hotelu gdje radi na dva-tri meseca jer ovde nije mogao da nađe posao, a nije ga nešto žučno ni tražio nakon smrti njegiovog tate. Hvala Bogu da je moj muž zatvorio oči da ovo čudo ne vidi. Ja samo mogu da kažem, da sam videla u magnovenju i da sam se onesvestila...“, kaže Olga i nastavlja: 

„Upravo sam angažovala advokata, Marjanu će biti zabranjen pristup kući. Marjan će biti potpuno eliminisan iz ostavinske rasprave. Samo ću vam reći – Marjan Mijajlović je po majci potomak vojvode Mišića, a po ocu Milana Toplice. Samo hoću da kažem da majka koja je rodila Marjana Mijajlovića, kad bi mogla sada, ove sekunde, da svu utrobu iščušpa noževima i prstima, da izbacim gde sam to dete držala.  I od ovoga momenta ja se Marjana Mijajlovića odričem – da mi nije sin. Ni po kojem zakonu ja njega ne priznajem“, kroz suze je izjavila. 

Na kraju je zaključila: „Ja nemam Mustafu, ja imam Marjana, imala sam, nemam više. Hvala dragom Bogu pa sam rodila i imam Nebojšu, a Mustafa nema šta da traži ovde, kod nas".

Kako bismo provjerili identitet osoba koje su nazvale, zamolili smo ih da nam pošalju porodične fotografije i ispričaju neki privatni detalj, na što je gospođa Olga rekla: "Ja sam Marjana Mijajlovića rodila 17. marta 1972. godine u Tuzli, bolnica Gradina. Tada je suprug bio na službi na Dubravama, jer je bio radarista".

Nazvali smo poznatog sportskog komentatora Marjana Mijajlovića kako bi prokomentirao ovo što su nam ispričali njegovi ukućani i on je potvrdio da su mu članovi porodice nagovijestili da će da ga se odreknu. Mijajlović u razgovoru za Radiosarajevo.ba kaže da ne želi sada komentirati potez njegovih ukućana, kako ne bi dolijevao ulje na vatru, ali da je prelazak na islam njegova odluka.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije