Žene koje su gledale ovaj film sklonije su varanju

Radiosarajevo.ba
Žene koje su gledale ovaj film sklonije su varanju
Pixabay / Ilustracija
Evo jednog teksta koji će vas vjerovatno iznenaditi.

Naime, jedno nedavno istraživanje otkrilo je kako je za žene, koje su pogledale filmove Pedeset Nijansi Sive i Pedeset Nijansi Mračniji, veća vjerojatnost da će prevariti svoje partnere, a razlog je prilično zanimljiv.

S prvim nastavkom erotske trilogije, koja je zaludjela svijet, iako je prilično očajna, povećao se interes za grubljim seksom te upotrebom seks igračaka među ženskom populacijom. S drugim nastavkom, kod žena se povećao interes za isprobavanjem nekog drugog muškarca, jer u rezultatima istraživanja stoji kako je upravo on inspirirao  žene da počine preljub.

Kako je to otkriveno? U prvoj sedmici prikazivanja filma, koji je u kina stigao na samo Valentinovo, na online stranicama za upoznavanje oženjenih ljudi, zabilježen je porast ženskih članova u iznosu od 33 posto.

No, to nije sve. Brojne ispitanice otkrile su i kako su im seks scene u filmu, skrenule pozornost na to koliko je njihov seksualni život zapravo dosadan, pa čak i očajan.

To je bio i jedan od glavnih razloga zašto su se odlučile na prevaru, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije