U2 objavio početak nove turneje: Joshua Tree Tour 2017

Radiosarajevo.ba
U2 objavio početak nove turneje: Joshua Tree Tour 2017
/ Naslovnica albuma Joshua Tree
S velikim nestrpljenjem fanovi kultne irske grupe U2 očekuju novu turneju.

Upravo danas, menadžment grupe U2 objavio je da će slavna četvorka iz Dublina prvu polovicu 201. posvetiti svojoj publici i obilježavanju uspomene na poznati album Joshua Tree  koji je svjetlo dana ugledao 6. marta 1987. 

Prije trideset godina U2 je ovim albumom potvrdio da se nalazi na samom vrhu globalne scene, a singlovi s albuma Where the Streets Have No Name, With or Without You i  Still Haven't Found What I'm Looking For upisali su se u listu svjetskih klasika.

Od tada do danas, ovu grupu su na koncertima vidjeli milioni publike. Nastupili su i u Sarajevu 1997.

Nova turneja #U2TheJoshuaTree2017  počinje 12. maja u Vancuveru i do 1. jula odvijat će se na teritoriji SAD-a i Kanade, ukupno 16 koncerata.

Potom se spektakl seli u Evropu, a sve počinje 8. jula na Wembley stadionu u Londonu. Za sada su objavljeni datumi osam evropskih koncerata: London 8. jula,  Berlin 12. jula, Rim 15. jula, Barcelona 18. jula, Dublin 22. jula, Paris 25. jula,  Amsterdam 29. jula i Bruxelles 1. augusta.

Za očekivati je da se turneja nakon ovoga nastavi, a mi možemo samo držati palčeve i željeti da #U2TheJoshuaTree2017   dođe i u našu regiju.      

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije