Turci napravili predstavu u kojoj se pojavljuje Trump

Anadolija
Turci napravili predstavu u kojoj se pojavljuje Trump
/ Erhan Yazicioglu kao Donald Trump; Foto: Anadolija
Predstava “Hvaljena ljubav” (Ask-i Memduh) premijerno će biti odigrana 13. februara u Kulturnom i izložbenom centru Trump u Istanbulu.

Predstava je specifična po tome što se turski glumac Erhan Yazicioglu u njoj pojavljuje transformiran u lik predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, javlja Anadolu AGency (AA).

Glumac Erhan Yazicioglu, koji tumači lik Trumpa u ovoj predstavi, na konferenciji za novinare objasnio je kako se došlo na ideju da se u predstavi pojavi i lik novog američkog lidera.

“Razgovarali smo sa režiserom Borom Severcanom i tako došli na ideju da se u predstavi pojavi i Trump. Onda smo razgovarali kako da uskladimo njegov lik u predstavi, za što sam se ja pobrinuo. Počeo sam ga pratiti, sve njegove pokrete, prave korake, njegove greške, i to smo na jedan ironičan način prenijeli na daske”, kazao je Yazicioglu.

Naglasio je kako se predstava bavi odnosima između ljudi i ljubavlju, no kako ima u političkih elemenata.

“Mislim da smo na kraju napravili nešto lijepo i nadamo se da će se to dopasti i publici”, poručio je Yazicioglu, koji je u svojoj bogatoj karijeri tumačio i likove dvojice turskih predsjednika, Turguta Ozala i Suleymana Demirela.

Dodao je kako nije lako igrati lik nekog političara ili državnika.

“Kada tumačite takav lik, gledaoci koji ga vole, odnos prema vama grade na osnovu onoga što kažete o njemu. I to je ta linija. Tako da smo to imali u vidu i predstavili ga na jedan karikaturalan način, bez velikog ulaženja u detalje. Naš cilj je bio zabaviti ljude u ovim teškim vremenima”, rekao je Yazicioglu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije