Trailer za Oscara: Cijeli svijet priča o novom filmu Martina Scorsesea

Radiosarajevo.ba
Trailer za Oscara: Cijeli svijet priča o novom filmu Martina Scorsesea
Objavljen je prvi trailer za novi film Martina Scorsesea, prvi nakon Vuka s Wall Streeta iz 2013, a novi film Silence (Tišina, op. pr.), Scorsese je pripremao čak 30 godina...

Radnja filma smještena je u 17. vijek i prati priču dvojice portugalskih kršćanskih misionara (Andrew Garfield and Adam Driver) koji putuju u Japan da traže svog nestalog mentora (Liam Neeson), u doba kada je kršćanstvo u Japanu bilo ilegalno.

Scenarij je baziran na romanu Shūsaku Endōa, Chinmoku (također Tišina) iz 1966, a Scorsese na filmu radi od kraja osamdesetih godina prošlog vijeka.

"Da, film i ljudi u mom životu, moja obitelj, to mi je najvažnije, ali, kako starim, ima tu i nešto više... Mnogo više. Priroda sekularizma je nešto što me fascinira, ali istovremeno, zar treba izbrisati nešto što vas čini bogatijim, zahvalnijim, nešto zbog čega tragate za duhovnim? To je jedan od razloga što sam uradio dokumentarac Georgea Harrisona. Silence je nešto što me dugo godina privlači iz tog razloga. To je bila opsesija koja se morala ispuniti... ovo je jaka, predivna istinita priča“, rekao je Scorsese.

Kritičari su složni da će ovo biti jedan od najboljih filmova u ovoj sezoni, a, ako je suditi prema traileru, dobit ćemo još jedan kultni film slavnog režisera.

Tišina izlazi u kinima u SAD-u 23. decembra, dok u ostatak svijeta stiže u januaru, što je snažan predznak da imamo novog, jakog kandidata za Oscara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije