Rock legendo, sretan 74. rođendan: Pogledajte dva nova singla Micka Jaggera

Radiosarajevo.ba
Rock legendo, sretan 74. rođendan: Pogledajte dva nova singla Micka Jaggera
Dan nakon što je proslavio 74. rođendan rock ikona Mick Jagger iznenadio je javnost s dvije nove solo pjesme!

Spotovi za pjesme Gotta Get A Grip i England Lost dostupni su YouTubeu, a prema mišljenju legendarnog frontmena Rolling Stonesa "rezultat su straha i neshvatanja promjene političke klime".

"Mi očito imamo dosta problema. Jesam li politički optimističan? Ne", odgovorio je Mick Jagger na pitanje da opiše trenutnu političku situaciju u svojoj zemlji.

Iako je Mick Jagger, zajedno sa Stonesima, prije nekoliko mjeseci objavio hvaljeni album Blue and Lonesome, vrlo brzo se samostalno vratio u studio.

"U aprilu samo počeo pisati dvije pjesme koje sam želio odmah objaviti. Za pravljenje cijelog albuma trebalo bi mnogo vremena. Nisam želio čekati", objašnjava rock legenda.

A šta kaže o pjesmama?

"England Lost je na prvi pogled pjesma o izgubljenoj utakmici engleske fudbalske reprezentacije, a zapravo je riječ o teškom trenutku naše historije, prikazuje stanje nesigurnosti u kojem se nalazimo kao zemlja. A Gotta Get A Grip ima poruku da stvari probate uzeti u svoje ruke", objasnio je Mick Jagger.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije