'X-Files' - Povratak kultne serije na male ekrane

Radiosarajevo.ba
'X-Files' - Povratak kultne serije na male ekrane
Seriju "X Files" ponovo ćemo moći gledati na malim ekranima, objavila je TV kuća Fox.

David Duchovny i Gillian Anderson vraćaju se u ulozi FBI agenata Muldera i Scully, a kreator serije Chris Carter producirat će novu sezonu.

Produkcija počinje ovog ljeta, a serija će biti emitovana tokom sezone 2017/2018, prenosi IndieWire.

"Sjajnu TV seriju obilježili su legendarni glumci, bogata priča i maštoviti kreatori. To su samo neki od razloga snažnog utjecaja na milionsku publiku širom svijeta. Chrisova kreativnost s briljantnošću Davida i Gilliana nastavit će ovaj fenomen pop kulture i jedva čekam da vidim novu sezonu 'X-Files'", rekao je David Madden, predsjednik Fox Broadcastinga.

Prošle godine je emitirano šest epizoda "X-Files" nakon čega niko nije vjerovao da je ponovno okupljanje glumaca uopće moguće. Sezona 11 donosi 10 novih epizoda.

Podsjećamo, popularna serija je počela s prikazivanjem u septembru 1993. godine i tokom devet sezona emitiranja stekla je ogromnu popularnost. Osvojila je šesnaest Emmy nagrada, pet Zlatnih globusa i Peabody nagradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije