Ovako bi izgledao čudesni Mr. Darcy u stvarnom životu

Radiosarajevo.ba
Ovako bi izgledao čudesni Mr. Darcy u stvarnom životu
/ BBC/Colin Firth u ulozi Mr. Darcyja
Jedno je sigurno - čarobna izvedba Colina Firtha u filmu "Ponos i predrasude" ("Pride and Prejudice"), neprevaziđena je.

No, fanovi djela Jane Austen sigurno će se iznenaditi kada saznaju da fiktivni zavodnik Mr. Fitzwilliam Darcy uopće ne liči na tamnokose srcelomce i glumce Colina Firtha ili Matthewa MacFadyena, kakve smo ih zamislili.

Istraživanje koje su sproveli profesor John Sutherland sa Univerziteta College London i profesorica Amanda Vickery sa Univerziteta Queen Mary, dovelo je do zanimljivih zaključaka o tome kako bi izgledao gospodin Darcy.

Akademici su istraživali privatni život Jane Austen i njene porodične, prijateljske i moguće ljubavne veze kako bi otkrili ko je od muškaraca bio inspiracija za bogataša sa predrasudama.

Studija je pokazala kako bi Darcy imao šiljastu bradu, bijelu, napudranu kosu, blijedo lice, dug nos i pogrbljena ramena. Bio bi visok oko 156 centimetara. 

Ne podsjeća baš na mišićave likove kakve volimo gledati u filmovima, zar ne?

Rezultati studije su predstavljeni putem kanala Drama kako bi obilježili sezonu Jane Austen.

Pogledajte na crtežu kako bi ON izgledao.

UKTV/Stvarni izgled gospodina Darcyja - Ovako mi izgledao čudesni Mr. Darcy u stvarnom životu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije