Objavljen trailer za nove Pirate s Kariba i fanovi su prilično zabrinuti...

Radiosarajevo.ba
Objavljen trailer za nove Pirate s Kariba i fanovi su prilično zabrinuti...
/ Foto: Disney
Jedna od omiljenih Disneyevih franšiza uskoro dobija novi, peti dio. Riječ je o filmu Pirati s Kariba, čiji novi nastavak nosi naziv Dead Men Tell No Tales (Mrtva usta ne govore, op.pr).

Trailer za ovaj nastavak prikazan je tokom Superbowla, a, dok pozadinu diktira pjesma Ain't No Grave Johnnyja Casha, vidimo samo najgovještaje nove avanture koju će junaci doživjeti kad mrtvi požele zavladati morem, a Salazar (Javier Bardem) odluči osvetiti se.

Johnny Depp se vraća kao omiljeni Jack Sparrow koji stvara novu alijansu sa briljantnom i prelijepom astronomkinjom Carinom Smith (Kaya Scodelario) i hrabrim mladim mornarom Henryjem (Brenton Thwaites).

Film režiraju Joachim Rønning i Espen Sandber, a producent je Jerry Bruckheimer.

Tu su još i Kevin R. McNally kao Joshamee Gibbs, Golshifteh Farahani kao vještica Shansa, David Wenham je Scarfield, Stephen Graham Scrum, a Geoffrey Rush je legendarni kapetan Hector Barbossa. U filmu će se, kao Will Turner, vratiti i Orlando Bloom.

Ipak, većinu fanova zabrinula je sudbina kapetana Barbose, negativca dobrog srca, kome se, kako se čini, ne piše dobro u novom nastavku. Internet je preplavljen porukama "Ne dozvolite da Barbosa umre", "Ozbiljno, Barbosa ne može da umre", "Molim vas ne ubijajte Barbosu"...

A, kako će završiti kapetan Barbosa - moguće je čak i da će se ponovo pretvoriti u megalomana i zlikovca, saznat ćemo 26. maja kada novi Pirati dolaze u kina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije