Kultni "Twin Peaks" vraća se 27 godina nakon premijere

Radiosarajevo.ba
Kultni "Twin Peaks" vraća se 27 godina nakon premijere
"Twin Peaks", serija koja je promijenila televiziju, u nedjelju se nakon gotovo tri desetljeća stanke novom sezonom vraća na male ekrane.

Gotovo ništa od sadržaja novih 18 epizoda, koje će se prikazivati na američkoj mreži Showtime, nije procurilo u javnost. Dvije izvorne sezone prikazane su 1990. i 1991. na ABC-ju. 

Čak i većina glumaca tapka u mraku jer je jedino Kyle MacLachlan, koji ponovo igra agenta FBI-ja Dalea Coopera, dobio cijeli scenarij na čitanje.

Iako su gledatelji još na početku druge sezone saznali ko je ubio Lauru Palmer, srednjoškolke oko čije se šokantne smrti odvijao zaplet, mnogo je tajni iz Twin Peaksa ostalo nerazjašnjeno.

Većina glumačke postave iz prve dvije sezone ponavlja uloge svojih likova i 27 godina poslije, javlja Hina. Tvorac serije David Lynch ponovo je u ulozi redatelja.

Kakva god bila gledanost i kritike treće sezone Twin Peaksa, neće se promijeniti ocjena da se radi o televizijskom remekdjelu.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije