Boa predstavlja novog "Ljudoždera"

Radiosarajevo.ba
Boa predstavlja novog "Ljudoždera"
Kultni art rockeri BOA lansirali su novu verziju svog hita s legendarnog albuma „Ritam strasti“, nazvanu jednostavno „Ljudožder 2017“.

Ova obrada donosi žešći, dinamičniji zvuk od originala nastalog 1982. godine, a njena tema aktualna je danas u najmanje istoj mjeri kao i prije tri i pol desetljeća.

„Pjesma govori o ljudima koji ne prežu ni pred čim kako bi ostvarili svoje ciljeve. Takvi ljudožderi često i dođu do visina kojim streme, no uvijek se prije ili kasnije pojavi mlađi i jači ljudožder. Svi ostali samo su žrtve i usputni obrok“, objašnjavaju članovi benda kontekst samih stihova i dodaju kako su se na snimanje novog „Ljudoždera“ odlučili vidjevši da pjesma nailazi na odličan prijem publike na koncertima.

Bend BOA,  nastao na temeljima koje su postavili velikani kao što su Genesis, David Bowie, Roxy Music i ostali, osnovana je davne 1979. godine, a 1982. objavljuje svoja prva dva albuma. Na drugom, legendarnom Ritmu strasti pored Ljudoždera pojavljuju se i svima poznati hitovi Jer ljubav je, Vrijeme može čekati, Kriva priča, Dođi i Sve što daješ.

Moderno ruho Ljudoždera prati i spot čiju režiju i montažu potpisuje Juraj Špoljar, a u snimanju mu se pridružio Dino Žaja te Hrvoje Zubović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije