Australska urnebesna komedija Mamurni kumovi 2

Radiosarajevo.ba
Australska urnebesna komedija Mamurni kumovi 2
Malo manje kumova, puno više smijeha, a mamurluka nikad dosta!

Riskantna, ambiciozna komedija, u mnogo pogleda klasična farsa posvećena prijateljstvu koje se razvija prilikom putovanja. Radnja pripada dugogodišnjoj tradiciji filmova o dobrim drugovima, od filmova o Stanliju i Oliju do serijala Mamurluk

U drugom nastavku svjetske hit komedije Mamurni kumovi, David, Tom i Graham moraju prevesti Lukeov lijes natrag u London nakon što prilikom prisilnog slijetanja aviona završe usred australske pustinje. Dečki su prepuni boli, krivnje i njima karakteristične samoopsjednutosti, ali i pod stalnom prijetnjom Lukeova ludog rođaka Henryja. Ako ne uspiju isporučiti tijelo na vrijeme za sprovod, platit će to psihički i fizički.

Ovo je priča o tri manjkava, katkad šarmantna, a katkad i samoživa momka koje spaja uzajamna vezanost i koje motivira zajednički cilj vraćanja tijela poginulog prijatelja njegovoj teti.

Kako bi ispunili taj cilj, primorani su proputovati Australiju putem punim kušnji i prepreka. Pritom ih sebične potrebe i žudnje često izvedu na stranputicu, a kad god do toga dođe, obično nastane kaos. Ali kad krenu surađivati, paziti jedan na drugoga i brinuti se jedan za drugoga, uspiju napredovati i naposljetku postići uspjeh.

Privlačnost ove priče leži u podsjećanju na snagu prijateljstva. Kada tri raznorodne duše počnu djelovati kao jedinstvena prijateljska skupina mogu se postići čuda. To je velika poruka u svakom razdoblju, ali naročito u našem dobu, kada se individualizam i sebični interesi promiču iznad svega. A kada se poruka umota u presmiješne peripetije koje izazivaju salve smijeha, onda ju je pravo zadovoljstvo kako poslati, tako i primiti

Ne propustite ovu sjajnu urnebesnu komediju pogledati u BiH kinima od 27.07. u  2i Film distribuciji!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije