Hoće, hoće, al'...

Radiosarajevo.ba
Hoće, hoće, al'...

Piše: Elvis J. Kurtovich za Radiosarajevo.ba 

Za ljubitelje radija koji ne stignu poslušati moje emisijice - evo ona popodnevna od prošle srijede: LINK.

Ako niste stigli poslušati emisijicu koja je išla u četvrtak kliknite ovdje: LINK.

Još jednom čestitke sretnim roditeljima iz emisijice!

Dnevnik aktivnosti:
Đaci Druge gimnazije su i moju malenkost zovnuli na snimanje spota u kome se pojavljuju bivši i današnji učenici.
Iskoristili smo priliku da se slikamo ispred naše škole!


Šta sam još radio?

Pjevao sam! :)

To znači da mi je dobro, čim mi se pjeva... Dopala mi se atmosfera na jazz svirci u klubu Monument (Štrosmajerova) pa sam se pridružio na dvije pjesme sjajnoj ekipi sarajevskih jazz muzičara. Dođite petkom! Stvarno bude lijepo...

Kao i svakog četvrtka, bio sam DJ u Meeting Pointu. Opuštanje pred vikend... Dođite i u četvrtak! Bude nam lijepo!


Dobio sam, s posvetom autora, jednu veoma vrijednu knjigu.

Autor predaje sociologiju u Kanadi i prije petnaestak godina sam mu, za potrebe njegovog naučnog rada, odgovorio na neka pitanja. Svo vrijeme razgovora, koji je bio u interesu nauke, sam ga zajebavao: "Kakva ti je to nauka... haha - proučavanje novog primitivizma!? Jesil' to ti svoje mentore iz Kanade izmolio da ti odobre ovu temu DA BI PONOVO SKUPIO SVOJE PLOČE KOJE SU TI NESTALE U RATU?"

Ali kad sam dobio luksuzno opremljenu knjigu uglednog engleskog izdavača bio sam ponosan. Koji je ogroman posao napravio mladi naučnik Mišina! Dovoljno je samo pročitati literaturu koju je pronašao i naveo na kraju knjige.

Nema većeg meraka dragi posjetitelji portala, nego naći svoje budalaštine i gluposti koje sam prije 30 godina smišljao (vjerovatno iz pasjaluka, besposlice, zlobe, pakosti...) obrađene od strane ozbiljnog kanadskog sociologa profesora Mišine, prevedene na engleski:


Klik na sliku za veću rezoluciju

Provjerio sam na Amazonu... Knjiga je skupa...:) 

Činjenica je da danas ljudi magistriraju (čestitam Talijanki Claudiji!) na našim gimnazijskim radovima iz ranog neolita.

I tako, ozbiljni naučnici vrlo sistematično istražuju pokret Novi primitivizam. Prije 30 godina mnogi su mislili da je to prolazna moda među mladima, i da će se poslije nas javiti još puno interesantnijih grupa, umjetničkih pokreta.

Kad se sad sa ove istorijske distance prisjetim svojih promišljanja iz tih vremena, malo me sramota šta sam kao primitivac nekad mislio i govorio.

Kad bi mi neko izložio teoriju da će iza nas doći gomila mladih, originalnih, svježih stvaralaca, ja bih mu tada, primitivno i neargumentovano prognozirao:

"Hoće, hoće..
al u kurcu..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije