Brian May, PhD

Elvis J. Kurtović
Brian May, PhD
Na početku kolumne primjer kako danas, ako imate talenta, možete i selfie stickom i smartphonom snimiti kvalitetan videouradak, tako da oglasi tipa "Snimam profesionalne spotove kao s MTV-a. Cijena 200 KM" nisu česti:

Osim pjesama trebalo bi snimiti i TV emisiju u kojoj Che Guevara, Lenjin i ostali revolucionari kukaju kako je danas teško dići revoluciju zbog nedostatka finansijskih sredstava. Nakon skupo plaćenih istraživanja, koja su pokazala da je samo 0,1 posto mladih spremno dati svoj život za slobodu, pristupilo se izradi akcionog plana za dizanje revolucije s povećanim troškovima uslijed nemogućnosti angažiranja volontera koji više vole da igraju videoigrice i chataju na netu, nego da se bore za pravedniji svijet. Che Guevara se u emisiji požalio da je, kada je došao kod Todorića tražiti sponzoraj za svoj projekt, bio najuren riječima: "Ti buš meni dizal revoluciju, ti buš meni rušil kapitalizam!"

U svijetu automobilizma kompanija Tesla Motors ima neke revolucionarne ideje:

Video / Savršen radar i automatska kočnica: Pogledajte kako je Tesla prepoznao opasnost

Nikola Tesla se često pominje u mojim kolumnama u kojima pokušavam nama lijenim ljudima uputiti neku lijepu riječ jer cijeli život slušamo kako učiteljica, roditelji, šef, supruga... galame na nas što smo lijeni. Kod mene možete pročitati kako Alexander Fleming ne bi izumio penicilin da je bio vrijedan i oprao epruvete. U prvi plan se ističe većini nebitna činjenica da Bill Gates i Steve Jobs NISU završili fakultete, a od naučnika se hvali doktor nauka iz oblasti astrofizike Brian May, PhD, jer je obustavio '70-ih godina rad na svom doktoratu zbog snimanja novog albuma grupe Queen!

I šta mu fali - evo opet stigao u zrelijim godinama života dati svoj doprinos nauci:

brianmay.jpg - Brian May, PhD

Kad je Tesla u pitanju, ja njemu ne zamjeram kao Mozartu i Van Goghu što su bili kokuzi - nego što je misleći na čovječanstvo poderao ugovor nasjevši na kukanje kapitaliste koji, kao i ovi današnji, glume kokuze i plaču kako nemaju para...

Stvari se, znači, mogu posmatrati iz različitih uglova i cijenim nedavno "izdvojeno mišljenje" nakon briljantne igre Edina Džeke. Naime, svi smo oduševljeno lajkali i komentirali kada je dao tri gola, samo je neko napisao "Jeste dao tri gola... ali u bordo dresu!"

Demo snimak

U jednoj od prošlih kolumni priložio sam vam pjesmu umjesto teksta:

Konačno pjesma

U ovoj epizodi sapunice i talent showa Zvijezda više nikad nećeš biti ti prilažem još jedan demo snimak. U muzičkoj pratnji mom komšiji Harisu pridružili su se Kristijan, Bjorn i Sale i "zahvaljujem im preko novina"!

Isprika na kraju

Sad se vi pitate: Što si stavio Brian Maya da se foliraš, kakve veze imaš ti s njegovim doktoratom?

Pa hoću da se hvalim da je jedan naš roker postigao nešto u naučnom svijetu, i da to iskoristim kao uvod za poruku mojim kolegama s kojima sam se davno, davno... fotografirao nakon svečane dodjela diploma Građevinskog fakulteta. Možda su u vihoru rata izgubili ovu sliku...

Za mnoge ne znam gdje žive i bave li se još građevinom, ali imam dobru vijest za njih...

diplomirao_elvis_j.jpg - Brian May, PhD

UNSA / Sve diplome prije Bolonjskog procesa od sada su ekvivalent master studijama

Po novom, "po Bolonji"... MI SMO SADA MAGISTRI! :) :) :)

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije