TV1 počela jutros emitovati program 0
TV1 počela jutros emitovati program
26. august 2010. u 10:14

Dugonajavljivana news-televizija jutros je putem kablovske mreže konačno ušla u medijsko tržište
0

Dugo najavljivana TV1 počela je jutros sa emitiranjem putem kablovske mreže. Ova televizija zamišljena je prevashodno kao savremena news-televizija sa čestim blokovima informacija i javljanjem s terena.

Ova televizija, koja je u većinskom vlasništvu Sanele Diane Jenkins, ponajviše je pažnje izazvala „kupovanjem“ nekih uglednih i iskusnih bosanskohercegovačkih novinara kakvi su Senad Pećanin, Senad Hadžifejzović, Nikolina Veljović, Sabahudin Topalbećirević, Mladen Jeličić Troka.

Ulaskom TV1 na medijsko tržište u Bosni i Hercegovini ponajviše je oštećena Federalna televizija, jer je veliki broj novinara prešao na TV1.

Hadžifejzović će voditi svoje već prepoznatljive emisije kakve su „Centralni dnevnik“ i „Face to Face“, a Pećanin upravo večeras nastupa sa svojom emisijom „Direktno“.

U cijeli projekat TV1 od početka je uključen i Safet Oručević, nekad političar danas „poslovni čovjek“, a cijela infrastruktura Radiotelevizije Mostar i nekoliko drugih digitalnih medija u Oručevićevom vlasništvu ustupljena je za potrebe TV1.

Javna je tajna da će ova televizija snažno podržavati Harisa Silajdžića i njegovu Stranku za BiH, posebice u vremenu predstojeće predizborne kampanje.

radiosarajevo.ba

0

Da li vas je strah da se vozite avionom?

Nije me strah, avion je najsigurnije prijevozno sredstvo
Pomalo me strah, ali ipak putujem avionom kad imam priliku
Strah me je, izbjegavam putovanja avionom
Odakle mi pare za avion?