Uhapšen bivši direktor Hypo banke Wolfgang Kulterer 0
Uhapšen bivši direktor Hypo banke Wolfgang Kulterer
13. august 2010. u 13:50

0
Bivši izvršni direktor koruške Hypo Alpe Adria banke, Wolfgang Kulterer, jutros je uhapšen, prenose austrijski mediji, pozivajući se na obavijest tužiteljstva u Klagenfurtu.

Razlozi zbog kojih je Kulterer uhapšen je pokušaj bijega, zataškavanje dokaza u vezi s istragom i opasnost od počinjenja istog kaznenog djela, piše news.at.

Zašto je Kulterer uhapšen tek sada, samo je predmet nagađanja po austrijskim medijima, s obzirom i na zasad prikriven identitet druge osobe, koja je isto tako uhapšena u desetak racija, koje je policija provela po Beču i Klagenfurtu.

Tokom dana sudac bi trebao saslušati Kulterera i drugu uhapšenu osobu i odlučiti treba li im se odrediti istražni pritvor do suđenja.

Kulterer je 2006. godine bio izvršni direktor Hypo banke, a istu je banku uzdigao od male nacionalne banke, do internacionalne korporacije, pogotovo na Balkanu.

Skandal oko Hypo banke, najveći je bankarski skandal u Austriji, a tamošnji i domaći mediji pisali su isto tako i o umiješanosti bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera u aferu, što je on porekao, podsjeća portal Dnevnik.hr.

fena

0

Da li vas je strah da se vozite avionom?

Nije me strah, avion je najsigurnije prijevozno sredstvo
Pomalo me strah, ali ipak putujem avionom kad imam priliku
Strah me je, izbjegavam putovanja avionom
Odakle mi pare za avion?