CMS: Mesićeva izjava je neprihvatljiva

Radiosarajevo.ba
CMS: Mesićeva izjava je neprihvatljiva
Centar za mirovne studije u današnjem priopćenju izražava zatečenost i neprihvatljivom ocjenjuje izjavu predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića kako je u slučaju referenduma o odcjepljenju u Republici Srpskoj spreman vojno prekinuti koridor u bosanskoj Posavini.

"Čašica šampanjca, neformalni razgovori i približavanje isteku mandata dovoljni su da preko usana još uvijek aktualnog predsjednika Mesića prođu riječi rata", stoji u reakciji CMS-a na jučerašnju Mesićevu izjavu izrečenu novinarima u neformalnom razgovoru prigodom druženja na tradicionalnom domjenku u povodu Nove godine, koju je Mesić danas i potvrdio.

"Nema nikakve sumnje da je trenutna politika Milorada Dodika pogubna za Bosnu i Hercegovinu, ali ne smije biti nikakve sumnje da bilo koje zastrašivanje vojnim intervencijama - makar i neformalno, neće takvoj politici stati na kraj", dodaje se u priopćenju CMS-a.

Naglašava se kako je u potpunosti neprihvatljivo "čak i spekulirati o mogućim vojnim intervencijama" i "zastrašujuće, makar i neformalno, razmišljati o ratu kao mogućem rješenju bilo koje krize".

"Zato predsjedniče, ukoliko ne znate kako se nositi s izazovima Bosne i Hercegovine, odmorite se", stoji u priopćenju CMS-a.

fena/radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije