Dodik: Srpska neće odustati od referenduma

Radiosarajevo.ba
Dodik: Srpska neće odustati od referenduma
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da Srpska neće odustati od referenduma i da niko ne može zabraniti građanima da se izjasne, prenosi Srna.

"Ušli smo u fazu izrade potrebnog zakona i već u drugoj polovini januara predložićemo Skupštini zakon o referendumu prilagođen ovom vremenu. Poslije službene objave zakona, donijećemo odluku o raspisivanju referenduma na kojem ćemo pitati naš narod podržava li `Dejton` i protivi li se nametanju odluka i zakona visokog predstavnika", objasnio je Dodik.

Premijer Srpske je za beogradske "Večernje novosti" rekao da će tako biti obezbijeđeni normativni uslovi i svi mehanizmi da RS jednog dana, ako bude potrebno, organizuje i referendum o statusu.

Dalje je nastavio govoreći o tome kako visoki predstavnik može da pokuša da spriječi, ali niko ne može da zabrani ljudima da se izjasne.

"Mi nećemo odustati, a on mora da ima formalno uporište da bi nešto spriječio", rekao je Dodik i naglasio da je njegov cilj da legalizuje pravo Republike Srpske da iskaže svoju volju i da dokaže da može odlučivati o svom statusu.

Tadić: Srbija se ne miješa u unutarnje stari BiH
Rusija ne prihvata bonska ovlaštenja Visokog predstavnika
 
srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije