Triple-double Jamesa za pobjedu u produžetku (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Triple-double Jamesa za pobjedu u produžetku (VIDEO)

LeBron James je protiv Portlanda upisao svoj sedmi triple-double sezone i s 26 poena, 11 skokova i deset asistencija pomogao svojoj momčadi da dođe do sedme uzastopne pobjede i desete u posljednjih 11 utkamica.

Cavsi su savladali Blazerse 97:92 nakon produžetka. Cavsi su uz pobjedu izjednačili i NBA rekord u broju izgubljenih lopti, samo dvije.

"To je bila dobra košarka. Sjajno smo pazili na loptu," komentirao je LeBron, koji je protiv Blazersa ostvario svoj 24. triple-double u karijeri.

Cavsi su u posljednju četvrtinu ušli s osam poena prednosti, no nisu tu prednost uspjeli sačuvati do kraja. Za to se pobrinuo Brandon Roy, koji je u posljednjih 34 sekunde utakmice ubacio četiri bacanja za izjednačenje.

U produžetku, najbolji strijelac Cavsa je ubacio šest poena od svojih 26 i to je bilo dovoljno da Cleveland dođe do 31. pobjede na svom parketu uz samo jedan poraz. Uz Jamesa, vrlo dobar je bio i Zydrunas Ilgauskas s 21 poenom.

Blazersi su igrali bez dva startna krila, jer su se i LaMarcus Aldridge i Nicolas Batum ozljedili u posljednjoj četvrtini jučerašnje utakmice Portlanda protiv Indiane. Roy je na kraju ubacio 24 poena, Travis Outlaw je dodao 17, a Chaning Frye 14.

Los Angeles Lakersi su baš kao i Cavsi upisali svoju 31. domaću pobjedu u sezoni pobijedivši Golden State Warriorse rezultatom 114:106. Lakersi su se tako oporavili od poraza protiv Sixersa, kada su propustili 14 poena prednosti da bi na kraju izgubili 93:94, no i protiv Golden Statea im se zamalo dogodio sličan scenarij.

U trećoj četvrtini su imali i do 18 poena prednosti (77:59), da bi se u posljednjoj doveli u neugodnu situaciju, u kojoj je Kelenna Azubuike promašio tricu za izjednačenje pri rezultatu 105:102.

"Svjesni smo da imamo nekih problema, no radimo na tome," rekao je trener Phil Jackson.

Kobe Bryant i Pau Gasol predvodili su Lakerse s po 21 poenom, dok je Monta Ellis s 27 poena bio najefikasniji kod poraženih. Warriorsi su izgubili četiri od četiri ove sezone protiv najbolje momčadi u Los Angelesu, a ukupno su od Lakersa bili lošiji 19 puta u posljednja 22 međusobna susreta.

Joe Johnson je s 24 poena pomogao Atlanti da dođe do sedme uzastopne pobjede, ovoga puta nad Dallasom, 95:87. Na taj način, Hawksi su nastavili svoj put učvrščivanja četvrte pozicije na Istoku, koja bi im donijela prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja.

Dallas je unatoč dobroj igri Dirka Nowitzkog (23p, 12sk) upisao poraz, kojim je ostao u opasnoj zoni, no i dalje se drže na osmom mjestu Zapada.

sportn.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije