UNIQA zvanično osiguranje tima Specijalne olimpijade BiH

Radiosarajevo.ba
UNIQA zvanično osiguranje tima Specijalne olimpijade BiH
/ Tim Specijalne olimpijade BiH
Zimske olimpijske igre za osobe sa intelektualnim poteškoćama su jedinstven događaj koji okuplja više od 3.000 sportista iz 117 zemalja svijeta.

Oni će se u periodu od 18. do 25. marta 2017. godine u Austriji takmičiti i pokazati svoje talente u različitim disciplinama. 

Naime, Specijalna olimpijada koja se održava svake četiri godine igra značajnu ulogu u inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama kojima sport pomaže da postignu značajne uspjehe i uživaju u radostima života. 

UNIQA u Bosni i Hercegovini ali i na nivou UNIQA Grupe se pridružilo ispunjavanju ovog cilja i ove godine je službeni sponzor manifestacije te zvanična osiguravajuća kuća i sponzor bh. olimpijskog tima. 

„Zadovoljstvo nam je biti dijelom Specijalne olimpijade, ove značajne manifestacije koja globalno promoviše inkluziju osoba sa intelektualnim poteškoćama kojima sport pomaže da ispune svoj potencijal, pokažu svoje sportske sposobnosti i postignu značajne uspjehe. Svim našim olimpijcima, koji su marljivo trenirali u proteklom periodu za svoj nastup u Austriji, želimo puno uspjeha i dobrih rezultata na ovogodišnjim olimpijskim igrama.“ – izjavila je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

Direktorica Specijalne olimpijade u BiH, Kada Delić Selimović također je izrazila svoje zadovoljstvo ovogodišnjom saradnjom sa UNIQA osiguranjem: Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji nastupa sa 16 sportista, koji će se takmičiti u alpskom skijanju i nordijskom trčanju. Ovim putem želim zahvaliti UNIQA osiguranju na podršci našem olimpijskom timu. Nadamo se da ćemo opravdati ukazano povjerenje i da ćemo na najbolji način promovisati našu zajedničku saradnju.”

Članice UNIQA Grupe, uključujući UNIQA osiguranje u BiH, su pokrenule kampanju na društvenim mrežama pod nazivom Make2017Better (Učini 2017. boljom) u znak podrške sportistima sa intelektualnim poteškoćama iz cijeloga svijeta. Cilj kampanje je da što veći broj građana postavi svoje fotografije sa maskotama Specijalnih zimskih olimpijskih igara, Larom i Luisom, na službeni Facebook profil UNIQA osiguranja https://www.facebook.com/uniqa.ba/ uz hashtag #Make2017Better. Što više fotografija bude objavljeno, bh. tim olimpijaca ima veću šansu osvojiti dodatnu novčanu podršku koju će obezbijediti UNIQA Grupa. Vjerujemo da će se veliki broj građana pridružiti i ohrabriti naše vrijedne olimpijce na putu ka uspjesima. Učinimo zajedno 2017. boljom!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije