U Bingo City Centru obilježen Dan žena!

Promotivni tekst
U Bingo City Centru obilježen Dan žena!
/ U Bingo City Centru obilježen Dan žena!
U povodu Dana žena, praznika kada su dame u fokusu, tokom marta u kompaniji Bingo organiziran je niz promotivnih aktivnosti, ali i društveno odgovornih kampanja.

Kampanja pod nazivom Pokažimo da nam je stalo završena je donacijom čeka vrijednosti 10.000,00KM sigurnim kućama u BiH.

Svi kupci koji su promotivnom periodu 2. do 8. marta u Bingo centrima kupili posebno označene proizvode Dove, Afrodita, Milka, Violeta, Alma Ras i Kraš doprinijeli su donaciji.

„Sigurne kuće već niz godina pružaju pomoć i podršku žrtvama nasilja u porodici. Bingo je prepoznao ovaj problem i već drugu godinu organizira humanitarnu akciju s ciljem osiguranja novčanih sredstava za sigurne kuće. Naravno da su novčana sredstva najkonkretnija podrška žrtvama, ali ovakvim kampanjama se žrtvama šalje i snažna poruka da nisu same, da je i društvo prepoznalo njihovu borbu“, istaknula je Danijela Kaloci iz udruženja Vive Žene.

Druga kampanja je podrška Zadruzi Zelena mreža, koja je osnovana uz podršku Udruženja Snaga žene, a kojoj je BINGO City Center donirao 1.000,00KM. Kupci su i u ovoj kampanji mogli pomoći i kupovinom njihovih proizvoda doprinijeti poboljšanju kvaliteta života korisnica Zelene zadruge. Proizvodi su bili dostupni u tri Bingo maloprodajna centra, HM Vogošća, HM Brčko i Bingo City Center u periodu od 4. do 8. marta.

„Proizvodnjom organskog povrća bavim se još od 2002. godine i trenutno obrađujem 200m2 koji su pod plastenicima, dunum lavande i dunum aronije. S obzirom na to da sam majka i izuzetno dobro znam koliko je važno da se djeca zdravo hrane odlučila sam da kompletna proizvodnja bude na zdrav organski način, a u tome mi je pomoglo udruženje Snaga žene koje mi je osiguralo novac za certifikaciju mojih proizvoda i sadnice lavande i aronije. Voljela bih se ovom prilikom zahvaliti kompaniji Bingo na prilici i podršci da predstavimo svoje proizvode i rad“, istaknula je Jasmina Avdić, korisnica udruženja Snaga žene.

Branka Štauber, predsjednica Udruženja Snaga žene istaknula je koliko je važno pomoći korisnicama u procesu rehabilitacije i socijalne inkluzije. Snaga žene osnovala je socijalnu zadrugu Zelena mreža koja radi na principima socijalnog poduzetništva i fer ekonomije. Cilj ove zadruge je da osigura otkup sirovine od korisnika, angažman korisnika u procesu proizvodnje i distribuciju na tržište finalnih proizvoda.

„Značajan dio naših posjetilaca i kupaca su upravo žene, s kojima BINGO City Center od svog osnivanja nastoji izgraditi posebnu privrženost i lojalnost. Proslava Dana Žena i naše strateško vezivanje za Udruženje Snaga žene, njihove aktivnosti i korisnike, samo pokazuje da žene ne vidimo kao puke konzumente, već želimo aktivno učestvovati u njihovom razvoju i ostvarenju“, izjavila je Lidija Tomić, menadžerica BINGO City Centra.

Na konferenciji za medije, snažnu poruku javnosti poslala je i Amna Džambić, predstavnica kompanije Bingo koja je tom prilikom izjavila: „Smatramo da je uloga korporativnog sektora da posluje i postupa u interesima kako svog biznisa tako i samih građana. Mi u Bingu se zaista istinski trudimo i nastojimo poduzeti sve što je u našoj moći da pokrenemo afirmativne društvene promjene, a vezivanjem za Sigurne kuće, Udruženja Snaga žene i zadrugu Zelena mreža, pokazujemo i da znamo prepoznati prave partnere.“

Tokom 8. marta sve pripadnice ljepšeg spola koje su posjetile BINGO City Centar u periodu od 12 do 19 sati, imale su priliku uživati u kutku ljepote, gdje su mogle uljepšati svoje ruke, opustiti uz stručno osoblje, te zablistati pod četkama profesionalnog šminkera, a sve to potpuno besplatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije