Praštalo i Bukvić potpisali memorandum o poslovnoj saradnji

Promotivni tekst
Praštalo i Bukvić potpisali memorandum o poslovnoj saradnji
U povodu 9. maja Dana Europe i Dana Europe u BiH, Predrag Praštalo predsjednik Europskog pokreta u BiH i i Amer Bukvić, direktor BBI banke potpisali su danas Memorandum o poslovnoj saradnji.

Memorandumom se regulira saradnja u procesima EU integracija i jačanja poslovnog okruženja  u BiH. Cilj zajedničke saradnje Europskog pokreta u BiH i BBI banke je usklađivanje napora i aktivnosti na promociji i podršci razvoja modernog i naprednog društva, postizanja bolje poslovne klime i uređenijeg poslovnog okruženja za razvijanje kako privatnog, tako i društvenog poslovanja i poduzetništva u BiH.

"Europski pokret u BiH nekoliko godina sarađuje s BBI bankom na organizaciji Sarajevo Business Foruma i uključivanja lokalnih zajednica u ovaj projekat, a danas je ova saradnja na neki način i ozvaničena potpisivanjem Memoranduma. Uključivanjem uspješnih privrednika u rad Europskog pokreta želimo zajedničkim snagama raditi na tome da lokalne zajednice što prije uspostave  evropske standarde u otvaranju i poslovanju firmi", izjavio je Predrag Praštalo, predsjednik Europskog pokreta u BiH.

Direktor BBI banke Amer Bukvić istako je da saradnja s Europskim pokretom traje već nekoliko godina i ima cilj pomoći u kreiranju dobrog poslovnog ambijenta.

 "BBI banka također, putem Sarajevo Business Foruma, kojeg organiziramo u okviru naše društvene odgovornosti, svake godine uspostavlja široku poslovnu platforumu za umrežavanje poslovnih ljudi iz cijelog svijeta. Ova sinergija s Europskim pokretom na kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i uključivanja i lokalnih zajednica i njihovih projekata dobar je put ka pozicioniranju BiH na putu ka Europskoj uniji", izjavio je Bukvić.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije