Posao za 50 radnika: TTU Energetik potpisao ugovor s Elektroprivredom BiH

Fena
Posao za 50 radnika: TTU Energetik potpisao ugovor s Elektroprivredom BiH
/ Fena
Svečanim potpisivanjem tri ugovora o nabavci grabuljastih transportera za potrebe ZD RMU Kakanj, Breza i Zenica u prostorijama TTU Energetik d.o.o. Tuzla ozvaničen je početak proizvodnje ove firme.

Ovom događaju prisustvovao je federalni premijer Fadil Novalić, predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona, direktori ZD RMU Kakanj, Breza i Zenica, JP Elektroprivreda BiH i RMU Banovići.

Premijer Novalić izjavio je da je današnji ugovor, prvi ugovor za grabuljare, ocijenivši da je to vrlo značajno za stari program Tvornice transportnih uređaja (TTU), po kojem je ova firma bila čuvena i koje je do sada Elektroprivreda BiH zbog stanja u kojem je bio TTU nabavljala od drugih preduzeća čak i iz inostranstva.

Premijer TK-a Bego Gutić istakao je da današnji događaj predstavlja novi rođendan Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla pod novim imenom, navodeći da priča oko ove firme koja je započeta prije nešto više od godinu dana, danas ima konkretan efekat, dodavši da će ova kompanija imati dovoljno posla.

Po njegovim riječima vrijednost ugovora koji je potpisan između TTU Energetik i JP Elektroprivreda BiH je oko 1,6 miliona KM, a očekuje se za vrlo kratko vrijeme potpisivanje još jednog ugovora vrijednog više od 4 miliona maraka.

Direktor TTU Energetik Almir Zulić navodi da potpisivanje tri ugovora o nabavci grabuljastih transportera za potrebe ZD RMU Kakanj, Breza i Zenica predstavlja početak puno većih projekata koji će se raditi u narednom periodu, a samim time i upošljavanje novih radnika.

U  firmi TTU Energetik za početak će biti angažirano 40 bivših radnika iz firme TTU, koja je u stečaju, te 10 novih radnika.

Podsjećamo, Elektroprivreda BiH i RMU Banovići osnovali su firmu TTU Energetik, koja predstavlja restruktuiranje Tvornice transportnih uređaja Tuzla, nekadašnje okosnice metalske industrije TK, koja je u stečaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije