Orbis Group objavio početak gradnje Resort & Spa hotela u Tarčinu kod Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Orbis Group objavio početak gradnje Resort & Spa hotela u Tarčinu kod Sarajeva
/ Foto: Tarcin Forest Resort
U skladu sa svojom razvojnom strategijom, Orbis Group, strateški partner najveće europske hotelske grupacije Accor, s partnerom TIDC d.o.o. Sarajevo, ulazi na bosanskohercegovačko tržište.

U saopćenju koje objavljuje Orbis Group navodi se da je potpisana franšiza za gradnju MGallery by Sofitel Forest Resort & Spa u Tarčinu kod Sarajeva.

Resort će nuditi usluge smještaja u 55 hotelskih soba, devet zasebnih vila, ugostiteljske usluge, veliki wellness centar s bezenom i fitnesom, kao i najmodernije konferencijske dvorane.

Kompleks će se prostirati na 350.000 kvadratnih metara, u prelijepoj dolini mjesta Tarčin okruženoj s četiri planine, oko 15 minuta od sarajevskog aerodroma. Osim hotelskih usluga, nudit će i ostale usluge povezane s planinskim i mediteranskim okruženjem tokom cijele godine.

MGallery by Sofitel Forest Resort & Spa naći će se u sistemu rezervacija AccorHotela od proljeća 2017. godine.

"Ulazimo na novo tržište, s novim poslovnim partnerom. Bosna i Hercegovina, kao i cijeli Balkan, ima veliki poslovni potencijal. Ovaj kompleks potvrđuje našu želju da razvijamo mrežu AccorHotela i u ovom dijelu Evrope", rekao je Gilles Clavie, prvi čovjek Orbis Grupe.

Zadovoljstvo zbog početka gradnje MGallery by Sofitel Tarcin Forest Resort & Spa izrazio je i Enes Kazazić, predstavnik Tarcin International Development Company.

Orbis Hotel Group je najveći lanac hotela u Poljskoj i Istočnoj Europi. Orbis upravlja sa više od 100 hotela svih Accorovih brendova u 16 zemalja uključujući: Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku Republiku, Estoniju, Mađarsku, atviju, Litvaniju, Makedoniju, Moldovu, Crnu Goru, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.

Orbis u ponudi ima skoro 19.000 soba i upravlja hotelima slijedećih brendova: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Ibis, Ibis Styles i Ibis Budget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije