Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš 100.000 KM od BH Telecoma

N. K.
Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš 100.000 KM od BH Telecoma
/ Fuad Čibukčić
Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš je jedna od 32 institucije koja je ispunila uvjete iz Javnog poziva za dodjelu donacija koji je krajem prošle godine raspisala kompanija BH Telecom.

Na osnovu ovoga, danas je Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš uručena donacija u visini od 100.000 KM, a taj novac će biti utrošen za kupovinu medicinske opreme.

Ovogodišnje donacije BH Telecoma, u ukupnom iznosu od milion KM, usmjerene su zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na području Bosne i Hercegovine za finansiranje programa i aktivnosti nabavke medicinskih uređaja i opreme, odnosno nabavke namirnica i kuhinjske opreme za javne kuhinje.

„Ovo je prvi tematski javni konkurs za donacije BH Telecoma. Pravo učešća na konkursu imala su pravna lica registrirana na području Bosne i Hercegovine koja djelatnost obavljaju na nivou kliničkih centara ili kantonalnih bolnica te pravna lica registrirana na području FBiH koja djelatnost organiziranja i rada javnih kuhinja obavljaju na području jednog ili više kantona. Konkurs je bio otvoren do 25. oktobra, a nakon kvalifikacija i ocjena prispjelih prijava odabrano je 32 dobitnika donacije“, istaknuo je dr. Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma.

"Razmišljajući na šta ćemo utrošiti novac koji smo dobili, odlučili smo da ga potrošimo za kupovinu respiratora, tj. aparata koji produžavaju život. Tačnije, na osnovu doniranog novca kupili smo dva respiratora, a od toga jedan je najsavremeniji koji se trenutno nalazi na tržištu i koji održava u životu najteže pacijente", rekao je dr. Zlatko Kravić direktor bolnice.

Ukupno 13 zdravstvenih ustanova je dobilo donaciju BH Telecoma, i to: JU Opća bolnica Prim.dr. Abdulah Nakaš, JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik, JU Kantonalna bolnica Zenica, JZU Kantonalna bolnica Goražde, JZU Zdravstveni centar Brčko, ZU Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić, Kantonalna bolnica Dr. Safet Mujić Mostar, JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo, JZU Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, JU bolnica Travnik, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, JU Klinički Centar Univerziteta u Sarajevu i JZU Specijalna bolnica za hroničnu psihijatriju Modriča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije