Obilježen Dan BIHAMK-a: Dodijeljene kolektivne i pojedinačne nagrade

Radiosarajevo.ba
Obilježen Dan BIHAMK-a: Dodijeljene kolektivne i pojedinačne nagrade
/ Foto: BIHAMK
Svečanom Skupštinom koja je održana danas u Sarajevu Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) obilježio je Dan BIHAMK-a – 7. februar.

U prisustvu članova Skupštine i brojnih zvanica, svečana Skupština protekla je u znaku dodjele tradicionalnih godišnjih priznanja za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a.

Dodijeljeno je 11 kolektivnih i 13 individualnih priznanja, zlatnih i srebrenih plaketa i znački te priznanja Najuspješnija škola i Najuspješniji nastavnik.

Na osnovu rezultata ostvarenih u prošlogodišnjem ciklusu saobraćajno-obrazovnih takmičenja, najuspješnijom školom proglašena je Druga osnovna škola Bugojno kojoj pored priznanja pripada i materijalna nagrada, bicikl i biciklistička kaciga za rad saobraćajne sekcije.

Najuspješniji nastavnik je Midhat Pipić, zaposlenik ove škole, kojem je osim priznanja uručena i novčana nagrada.

U skladu s tradicijom pružanja pomoći osnovnim školama u savladavanju vožnje bicikla i snalaženju u saobraćaju, ove godine, s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, osigurana je donacija tri poligona za ispit spretnosti u vožnji biciklom osnovnim školama koje je predložilo ministarstvo.

Poligone su dobile JU Peta osnovna škola Ilidža, JU 6.mart Hadžići i JU Hašim Spahić Ilijaš. Donaciju je predstavnicima škola uručila pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS-a Azra Ivazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije