Obećali bolje usluge: BH Pošta promovirala nove automobile i mopede

Fena
Obećali bolje usluge: BH Pošta promovirala nove automobile i mopede
Javno poduzeće BH Pošta od danas će na cestama Bosne i Hercegovine imati 21 novo vozilo, čime će servis brze pošte biti znatno unaprijeđen.

Investicijom vrijednom 900.000 KM ovo poduzeće nastoji poboljšati pružanje usluga svojim klijentima, a izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte Neziran Đogo na ceremoniji uručenja ključeva upravnicima centara pošta je kazao da su osim vozila na četiri točka vozni park unaprijedili i s 38 mopeda, koji su ranije uručeni.

Istaknuo je da je novac osiguran iz vlastitih sredstava.

"Pored redovno isplaćenih plaća i svih drugih nadoknada uspjeli smo obnoviti naš vozni park", rekao je Đogo, dodajući da su Pošte u prošloj godini povećale obim usluga zbog čega je bilo neophodno i proširenje voznog parka.

Naveo je da, u cilju podržavanja ekoloških standarda, JP ''BH Pošta'' planira sukcesivnu zamjenu motornih vozila s unutrašnjim sagorijevanjem vozilima na alternativna goriva.

"Već imamo jedno električno vozilo koje ćemo u budućnosti početi koristiti" kazao je Đogo.

Podsjetio je da ''BH Pošta'' ima više od 2.000 zaposlenih i da konstantno rade na unapređenju usluga.

Vozni park tog poduzeća obnovljen je Volkswagenovim crafterima, UP-ovima i caddy vozilima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije