Najbogatiji Bosanac preuzeo Nadzorni odbor proizvođača kuhinja Alno

Radiosarajevo.ba
Najbogatiji Bosanac preuzeo Nadzorni odbor proizvođača kuhinja Alno
/ Foto: Alno
Poslovna imperija Nijaza Hastora – kojeg njemački mediji nazivaju "najbogatijim Bosancem" – ne širi se samo kupovinom novih kompanija nego i ostvarivanjem većine u Nadzornim odborima.

Prošle sedmice pisali smo kako je porodica Hastor naljutila Nijemce namjerom da smijeni direktora i pet članova Upravnog odbora proizvođača auto dijelova Grammer.

Sličan manevar porodica Hastor uspješno je napravila u rukovodstvu renomiranog proizvođača kuhinja Alno koji se odnedavno nalazi u njihovom većinskom vlasništvu, piše Wirtschafts Woche.

Hastorov Tahoe Investors, većinski akcionar kompanije Alno, uspio je natjerati na ostavku člana Nadzornog odbora Henninga Gieseckea. Njega će zamijeniti Alexander Gerstung čime su Hastor i Tahoe Investors ostvarili većinu – pet od devet glasova u Nadzornom odboru.

Proizvođač kuhinja Alno, sa sjedištem u njemačkom Pfullendorfu, dugo je poslovao s gubitkom prije nego je početkom januara prešao pod okrilje Tahoe Investorsa, koji pripada bosanskoj porodici Hastor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije