Info Studio organizirao drugi Banking Business Lunch

Radiosarajevo.ba
Info Studio organizirao drugi Banking Business Lunch
Kompanija Info Studio u Sarajevu je organizirala drugi 'Banking Business Lunch' koji je okupio predstavnike bh. bankarskog sektora.

"Ovo je tehnološki skup namijenjen bankarskom sektoru u smislu biznis orijentiranih rješenja. Fokus ovogodišnjeg skupa je na rješenjima koja su trend u Evropi i svijetu – data mining, big data i real-time processing", objašnjava Bojan Sadiković, direktor prodaje kompanije Info Studio.

Značaj skupa je u činjenici da su predstavnici bh. bankarskog sektora prvi put bili u prilici da se, iz prve ruke, upoznaju s rješenjima na čijoj su implementaciji radili eksperti u vodećim svjetskim bankama.

"Mogli su vidjeti kako ta rješenja izgledaju tehnološki, a ponuđen im je 'know-how' kako da ih primijene da bi povećali vrijednost svojih kompanija i organizacija", govori Sadiković.

Predavači na skupu bili su Nedim Hifziefendić, direktor razvoja kompanije Info Studio, Pal Ribarics iz kompanije Oracle te Emre Örs, predstavnik kompanije Intellica koja tijesno surađuje s Info Studijom.

Inače, Info Studio uspješno posluje 20-ak godine, pri čemu je najviše usmjeren na finansijski sektor, odnosno banke, ali i javni te trgovački sektor.

"Strateški smo usmjereni na razvoj i inovacije u bankarskom sektoru, a poslujemo u regionu i na Bliskom istoku. Sva naša rješenja usmjeravamo na povećanje vrijednosti klijenata. Danas smo prikazali ono što je budućnost u bankarskom sektoru, barem u narednih pet godina", govori Bojan Sadiković i objašnjava potencijale razvoja u našoj zemlji:

"U BiH je takva situacija da prvo moramo stvoriti potrebu za nečim, a onda treba zadovoljiti tu potrebu. Nažalost, kaskamo 2-3 godine za razvijenim svijetom što nam pruža jednu prednost. Naime, možemo vidjeti šta se dešava u svijetu i imamo dovoljno vremena da modernu tehnologiju prilagodimo našim uslovima", kaže Bojan Sadiković, direktor prodaje kompanije Info Studio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije