Halal pomfrit iz Srebrenice: Podrška održivom povratku

Radiosarajevo.ba
Halal pomfrit iz Srebrenice: Podrška održivom povratku
U prostorijama kompanije Srebreničanka d.o.o. Srebrenica održana je svečana ceremonija uručenja halal certifikata čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010.

Amir Sakić, direktor Agencije, uručio je halal certifikat Osmanu Agiću, direktoru kompanije Srebreničanka.

Kompanija Srebreničanka d.o.o. Srebrenica počela je s radom prošle godine, a jedinstvena po tome što se bavi proizvodnjom pomfrita i drugih proizvoda od krompira koji se najvećim dijelom uzgaja u ovom gradu i obližnjem Bratuncu.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pomfrit, kriške krompira i pljeskavice od krompira - proizvodi koji će u narednom periodu biti označeni znakom halal kvalitete.

U kompaniji je trenutno zaposleno 15 radnika, a proširenjem kapaciteta očekuje se još 20 zaposlenika.

"Implementiranjem zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 stvoreni su uslovi da se proizvodnja obavljala po zahtjevima halala. Osim toga, raduje nas činjenica da se paleta halal proizvoda proširuje sa proizvodima iz domaće proizvodnje te će na taj način biti ispunjeni zahtjevi kupaca halal proizvoda i podržane ambicije ove kompanije da svoje proizvode plasira na inozemna tržišta. Srebreničanka je prva kompanija iz ovog dijela BiH čime želimo dati doprinos  konkurentnosti proizvoda, ali podršku održivom povratku", rekao je Amir Sakić, direktor Agencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije