BHANSA dobila nagradu Europske komisije

Fena
BHANSA dobila nagradu Europske komisije
Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) dobitnik je ovogodišnje nagrada Europske komisije za SEAFRA (South-East Axis Free Route Airspace) projekt koji je realiziran zajedno s partnerskim agencijama iz Hrvatske i Srbije.

Prestižna nagrada Single European Sky uručena je direktoru BHANSA-e Davorinu Primorcu na svjetskom kongresu pružalaca usluga u zračnom prometu koji se održava u Madridu.

Nagrađeni projekt odnosi se na  slobodno planiranje i provedbu letova putničkih aviona, bez obzira na podjelu zračnog prostora među ovim državama ili granicama njihove odgovornosti, po jugoistočnoj osi iznad 10.000 metara.

"Drago mi je što je Europska komisija prepoznala značaj ovog regionalnog koncepta koji značajno poboljšava sigurnost zračnog prometa, ali i efikasnost u pružanju usluga u avionskom saobraćaju", ističe Primorac.

EUROCONTROL je još prije devet godina započeo koordinirani razvoj i implementaciju Prostora slobodnih ruta, usko surađujući s civilnim i vojnim stručnjacima za projektiranje zračnog prostora, europskim državama, pružateljima usluga zračne navigacije, korisnicima zračnog prostora, organizacijama za planiranje letova i drugim relevantnim međunarodnim tijelima. BHANSA aktivno se uključila u ove aktivnosti, a dobivena nagrada potvrda je kvalitetnog i ozbiljnog rada.

Skup u Madridu završava se danas potpisivanjem Memoranduma o suradnji za novu Zajedničku inicijativu zemalja jugoistočne Europe (SECSI). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije