BH Telecom sa Zemanom pokreće novu kampanju za cyber sigurnost korisnika

Radiosarajevo.ba
BH Telecom sa Zemanom pokreće novu kampanju za cyber sigurnost korisnika
BH Telecom kao vodeći telekom operator u BIH zajedno sa lokalnom firmom Zemana pokreće kampanju koja ima za cilj podizanja svijesti o važnosti digitalne sigurnosti među korisnicima BH Telecom mreže.

Tako su ove dvije kompanije danas u Sarajevu potpisale ugovor o partnerskom odnosu, koji ima za cilj podizanje svijesti o digitalnoj sigurnosti i pružanju cyber sigurnosnih rješenja svim korisnicima BH Telecom mreže.

Da je tehnologija potpuno promijenila današnji stil života u svim njegovim sferama, evidentno je u činjenici da se dobar dio naše svakodnevnice odvija u digitalnom svijetu. Međutim, upravo ova činjenica predstavlja nevjerovatnu mogućnost zloupotreba i utječe na sve veći rast cyber kriminala u svijetu pa tako i na području BiH.

Više od 4000 ransomware napada dogodi se svakog dana, a svaki dan u digitalnom svijetu se pojavi oko 1 milion novih malicioznih programa, a samo prošle godine procenat cyber kriminalnih radnji je porastao sa 67% na 72%.

Kampanja “Going 100% Safe Digital”, pruža jedinstvenu priliku korisnicima BH Telecom usluga da online aktivnosti koje obavljaju u sklopu svakodnevnice, kao što su korištenje e-maila, slanje i korištenje privatnih podataka, korištenje online bankarstva i raznih drugih online aktivnosti, obavljaju u „safe mode-u“ tako što će biti zaštićeni od potencijalnih hakerskih napada, malicioznih programa, online prevara i ostalih online infekcija koje su u stanju da preuzmu privatne podatke, lične passworde, online identitet te ostale bitne informacije.

"Zadovoljstvo nam je predstaviti novi set proizvoda u BH Telecomu, kojim ćemo u saradnji sa partnerskom kompanijom Zemana iz Sarajeva, putem sigurne i napredne platforme BH Telecoma, omogućiti našim privatnim korisnicima najnovija rješenja u oblasti antivirusne online zaštite renomiranog branda Zemana, počev od 01. 08. 2017. Projekt antivirusne online zaštite koji razvijamo s partnerima u BiH je dio palete projekata na kojima BH Telecom intenzivno radi u cilju unapređenja cjelokupnog seta usluga i servisa za svoje korisnike na svom strateškom putu održanja i jačanja liderske pozicije BH Telecoma na telekomunikacijskom tržištu. Cilj nam je da korisnicima naših usluga i servisa omogućimo i pružimo adekvatnu zaštitu za sigurno korištenje naših usluga i servisa, ne ograničavajući se pri tome na samo jedan brend, tako da od danas našim korisnicima nudimo širok izbor antivirus online produkata, u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima", kazao je ovom prilikom izvršni direktor za tehnologiju i razvoj servisa, te član Uprave BH Telecoma Tarik Čaršimanović.

Njegov kolega, izvršni direktor za razvoj poslovanja i također član Uprave BH Telecoma Duljko Hasić dodao je da današnje potpisivanje ugovora dodatno proširuje mogućnost izbora za brojne korisnike koji će, u skladu sa svojim potrebama, moći odabrati prolagođenu vrstu i nivo zaštite.

Iako predstavlja osnovnu zaštitu, standardna antivirusna zaštita nije više garancija apsolutne sigurnosti, stoga Zemana nudi sigurnosna rješenje koja predstavljaju naprednu zaštitu. Kroz nekoliko proizvoda korisnicima se nudi slojevita zaštita na računarima i mobilnim uređajima, protiv online pokušaja krađe privatnih podataka. A ono što je također važno, svi proizvodi dostupni su na bosanskom jeziku.

"Današnje potpisivanje ugovora sa kompanijom BH Telecom predstavlja veliki korak u upoznavanju šire javnosti o važnosti digitalne sigurnosti i o načinima kako ostati zaštićen od raznih online prijetnji koje se nalaze u digitalnom svijetu“, zaključio je Akyürek, generalni direktor Zemana d.o.o. Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije