BH Telecom dodijelio donaciju dvjema bolnicama u Travniku

Fena
BH Telecom dodijelio donaciju dvjema bolnicama u Travniku
Destination Sarajevo / Ilustracija
Predstavnici BH Telecoma donirali su u utorak 50 000 maraka Bolnici Travnik, te 15 000 maraka Bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu u Travniku, što će, kako je rečeno, doprinijeti unaprjeđenju uvjeta u ovim zdravstvenim ustanovama.

Direktor Bolnice Travnik Mirsad Granov kazao je da donacija ima veliku vrijednost za ovu ustanovu, te da će biti namijenjena za obnavljanje sterilizacijskog bloka u ovoj ustanovi.

"Kada smo aplicirali za ovu vrstu nagrade, računali smo na obnavljanje sterilizacijskog bloka. Ovo što smo dobili je ogromna svota, koja će nam olakšati da sterilizacija, kao srce bolnice, bude u dobroj funkciji ", kazao je Granov, naglašavajući da je donacija BH Telecoma još jedno priznanje za Bolnicu Travnik, koja održava trend pozitivnog poslovanja.

Kako je kazala, predstavnica Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik Elvedina Ganić, donirani novac će biti utrošen za kupovinu opreme za onkološki odjel, koji će biti otvoren u ovoj ustanovi. 

"Naša bolnica vrši pripreme za otvaranje onkološkog odjela u kojem će se liječiti pacijenti s područja SBŽ-a i šire. Drago nam je da je BH Telecom prepoznao ovu našu aktivnost", istaknula je Ganić.

Član Nadzornog odbora BH Telecoma Mugdim Mandžuka naglasio je kako je BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, u posljednjih 15 godina donirao više od 17 miliona maraka za brojne programe i projekte.

"Jedna smo od rijetkih firmi, koja neovisno o trendu sve izraženije konkurencije, ostvaruje kvalitetne rezultate i svake godine donira sredstva", kazao je Mandžuka, dodavši da je ove godine, od ostatka dobiti iz 2016., izdvojeno milijun maraka za podršku projektima zdravstvenih ustanova i rada javnih kuhinja.

Direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku BH Telecoma Elvedin Kanafija naglasio je da će današnja donacija doprinijeti unaprjeđenju usluga Bolnice u Travniku, kao i Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu u Travniku, čiji će onkološki odjel omogućiti pacijentima iz SBŽ-a da više ne putuju na liječenje u druge bolničke centre.

Kanafija je istaknuo da kompanija BH Telecom nastoji pružiti potporu svim kvalitetnim projektima iz oblasti znanosti i kulture, te da tradicionalno podržava najuspješnije bh. sportaše i brojne bh. reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije