Aerodrom Tuzla: Od marta 2017. godine letovi za 16 evropskih destinacija

Fena
Aerodrom Tuzla: Od marta 2017. godine letovi za 16 evropskih destinacija
/ Foto: Vlada TK
Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je plan poslovanja JP Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) za 2017. godinu.

"Planom je predviđeno je povećanja ukupnih prihoda za 54 posto u odnosu na 2016. godinu", izjavio je danas direktor MAT-a Rifet Karasalihović.

Najavio je nakon sjednice Vlade vrijednu investiciju tokom naredne godine, koja se odnosi na proširenje i rekonstrukciju postojećeg terminala.

Po njegovim riječima, ova investicija iznosit će okopet miliona KM, a 50 posto sredstava trebalo bi se finansirati iz budžeta federalne i kantonalne vlade, a 50 posto bi finansirao Tuzlanski aerodrom. 

Karasalihović tvrdi da je ovaj aerodrom bio primoran na ovakvu investiciju, zbog velikog povećanja putnika u odnosu na prošlu godinu.

Tokom ove godine bilo je planirano 305.000 putnika, što će, kako je naveo, najvjerovatnije i biti ostvareno, a naredne godine plan Tuzlanskog aerodroma je 480.000 putnika.

"S obzirom na povećanje broja frekvencija s MAT-a od marta 2017. godine će se moći letjeti na 16 destinacija, tako da je kompletna zapadna Evropa povezana s Tuzlanskim kantonom", dodaje Karasalihović.

Na pitanje novinara o pristupnim svjetlima na ovom aerodromu, kazao je da su tehnički detalji i izvođenje radova na realizaciji projekta uvođenja pristupnih svjetala na MAT-u tehnički završeni.

Očekuje se da 15. januara 2017. godine bude ozvaničeno puštanje prilaznih svjetala u proceduru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije