Vlasnica i direktor kompanija govorili o poslovnim iskustvima, počecima...

Fena
Vlasnica i direktor kompanija govorili o poslovnim iskustvima, počecima...
Na posljednjem ovogodišnjem Business cafeu večeras su Sarajevu o svojim poslovnim iskustvima govorili Gloria Galić, vlasnica brenda prirodne kozmetike Gloria i direktor kompanije Imel d.o.o. Lukavac Mevludin Čeliković.

Galić je istakla da je brend prirodne kozmetike Gloria počeo kao kućna radinost i da je prva krema nastala u kuhinji prije dvije i po godine u dvije laboratorijske čašice.

Dodala je da je lijepo kada se posao počinje korak po korak i kad se uživa u svakoj fazi poslovanja, kao i da sada bilježe i značajnije uspjehe na bh. tržištu.

Galić je rekla da trenutno u ponudi imaju 45 proizvoda, od kojih su 22 registrovana u Zavodu za javno zdravstvo i u prodaji su u apotekama širom Bosne i Hercegovine.

"Početak je, kao i u svakom poslu, bio malo naporan i trebalo je puno rada, volje i odricanja da bi se na kraju sve isplatilo", naglasila je Galić.

Čeliković je naveo da  svaki početak obično prati puno problema i nepoznanica, ali je svaku ideju potrebno dobro razraditi, vjerovati u sebe i rezultat neće izostati.

Potcrtao je da za održanje kontinuiteta u svakom poslu mora postojati ljubav prema onome čime se bavite i želja da se on iznese.

Čeliković je pojasnio da provode i kontinuiranu edukaciju koju je prošlo više od 6.000 ljudi, kako njihovih radnika tako i svih partnera i komitenata, na različitim poljima informatičke i poslovne edukacije.

Kompanija Imel na tržištu je prisutna 20 godina i bavi se projektovanjem poslovnih informacionih sistema, proizvodnjom i implementacijom softvera, poslovnim konsaltingom, prometom IT opreme i operativnim sistemima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije