United airlines: Ako se odreknete leta, nudimo vam 10.000 dolara

Radiosarajevo.ba
United airlines: Ako se odreknete leta, nudimo vam 10.000 dolara
Pixabay / Ilustracija
United airlines nudit će do 10.000 američkih dolara kao kompenzaciju putnicima koji dobrovoljno prepuste svoja mjesta na prebukiranim letovima.

To je pokušaj da ta aviokompanija poboljša svoj imidž posle niza skandala, prenosi Tanjug.

"Naš cilj je da spriječimo incidente i postanemo avioprevoznik sa većim fokusom na mušterije", navodi se u saopštenju Uniteda.

Prethodne dvije sedmice ta aviokompanija našla se u žiži javnosti, nakon što su se na internetu pojavili videosnimci na kojima se vidi da obezbjeđenje avioprevoznika silom izbacuje putnika Davida Daoa (69).

Daou su slomljena dva zuba, nos, a dobio je i potres mozga tokom gužve koja je nastala kada nije želio da napusti avion, rekao je njegov advokat, dodavši da će vjerovatno tužiti aviokompaniju.

United ima politiku da prodaje više mjesta nego što ih zaista ima na avionu, kako bi bila "pokrivena" u slučaju da se neki ljudi ne pojave. Međutim, sada kompanija saopštava da više neće zvati organe reda da blokiraju ulaz u avion i da putnici koji su već smešteni neće morati da drugima prepuštaju svoja sedišta.

Junajted će takođe prihvatiti politiku "bez pitanja" o izgubljenom prtljagu, nudeći kompenzaciju od 1.500 dolara kako bi troškovi izgubljenog prtljaga bili pokriveni od juna. "Ovo je prekretnica za sve nas u Junajtedu", rekao je izvršni direktor te kompanije Oskar Munjoz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije