UniCredit banka prodaje većinu stanova i garaža u Bosmalu

A. B.
UniCredit banka prodaje većinu stanova i garaža u Bosmalu
UniCredit Banka Mostar putem javne prodaje na Općinskom sudu u Sarajevu potražuje stanove, garaže i poslovne prostore u Bosmal City Centru u Sarajevu.

Unicredit Banka Mostar je potražilac u ovom predmetu, a kako je saopćeno iz banke, prodaje se ukupno 231 stan, 371 garaža, 46 poslovnih prostora i restorana, a što je ukupno 648 nekretnina koje se nalaze u Bosmal  City Centru.

Prva javna prodaja zakazana je 17. maja u 11 sati na Općinskom sudu u Sarajevu, a vrijednost navedenih prostora je 83.404.831 KM. Nekretnine se na prvom ročištu ne mogu prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti.

Bosmal_UCB.jpg - UniCredit banka prodaje većinu stanova i garaža u Bosmalu

Učesnici javnog nadmetanja dužni su prije početka ročišta položiti osiguranje u iznosu od 10.000 KM na depozitni račun Općinskog suda u Sarajevu. Najbolji ponuđač - kupac dužan je položiti sudu licitiranu cijenu u roku od 15 dana od dana prodaje.

Najmanji stan koji je na prodaji je površine 80, a najveći 220 metara kvadratnih. Dakle, na prodaju ide 648 ponuđenih prostora ukupne površine 43.915 metara kvadratnih.

Kako se navodi na siteu Bosmal City Centra, ukupna investicija bila je vrijedna 120 miliona eura.

Centar ima ukupno 306 stambenih jedinica - osam penthausa i 298 stanova, organiziranih u četrnaest tipova, veličine od 80 do 220 metara kvadratnih, te podzemnu garažu sa 400 parking mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije