U Tarčinu kod Sarajeva gradi se luksuzno naselje Golden Hills

Anadolija
U Tarčinu kod Sarajeva gradi se luksuzno naselje Golden Hills
Bosanskohercegovačka kompanija “Dido“ danas je u Sarajevu promovirala luksuzno stambeno naselje Golden Hills, koje će niknuti na skoro 25.000 kvadratnih metara u Tarčinu.

Prema riječima investitora iz Turske i Švicarske, koji su osnovali kompaniju “Dido“, naselje će imati 29 vila, ali i mnogobrojne prateće sadržaje, kao što su sportsko-rekreativni centar, igrališta za djecu.

Burcu Uygur, jedan od partnera grupacije “Dido“, istaknuo je da kompanija postoji preko 20 godina, a da je Golden Hills prvi projekt koji će realizirati u BiH.

“Veoma ozbiljno smo pristupili realizaciji ovog projekta. 'Dido' grupa je partnerska kompanija turskih i švicarskih privrednika. U prvoj etapi se planira izgradnja na 25.000 kvadrata, na tom prostoru bit će 29 vila, sportska i društvena igrališta. Cilj nam je da što prije završimo izgradnju objekata, odnosno da u što moguće kraćem roku projekt privedemo kraju“, kazao je Uygur, te dodao:

“Naš projekt je vrijednosti oko sedam do osam miliona eura. U okviru projekta, prema našim procjenama, učestvovat će oko 70 ljudi. Jedan od naših ciljeva je da kroz implementaciju projekta na jedan način pomognemo razvoj bh. privrede. 'Dido' grupa već 20 godina vodi velike i ozbiljne projekte i ima svoj potpis na značajnim projektima, koji su implementirani u Švicarskoj.“

Uygur je naglasio da je njegov partner Murat Demirci prije mnogo godina bio u BiH i tada je rekao da će ponovo doći u tu zemlju. Njegova želja se ostvarila i sada zajedno ulaze u projekt, kao ortaci.

“Veoma mi je drago što smo u Sarajevu i BiH, gdje sam boravio prije 20 godina. Ovdje se osjećam veoma ugodno i nadam se da ćemo još više da rastemo. U budućnosti imamo planove za još velikih projekata i nastavit ćemo raditi na projektima u BiH“, kazao je Demirci.

Prema riječima investitora, većinu radova, odnosno 90 posto, radit će bh. kompanije, a oni bi trebali trajati maksimalno od 16 do 18 mjeseci. Kako su istaknuli, osim što planiraju izgraditi luksuzno naselje u Tarčinu, imaju veliku želju da na određeni način pomognu Općini Hadžići. Stoga planiraju u ovoj općini izgraditi školu ili neki drugi društveno korisni objekt.

U naselju Golden Hills će se, osim 29 vila, na prostoru od oko 3.000 kvadrata nalaziti sportski tereni za košarku, fudbal i tenis, igralište za djecu i mesdžid. Oni koji se opredijele da budu stanovnici ovog naselja moći će uživati u luksuznom smještaju i sadržajima svjetske klase, jer je u planu izgradnja rekreativnog centra, fitnesa, džakuzija, sauna, hamama, bazena otvorenog i zatvorenog tipa, a u naselju je predviđena izgradnja modernog restorana, kafea i pekare.

Promociji naselja Golden Hills prisustovao je i Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH. On je čestitao investitorima na odluci da grade u BiH te istaknuo da je Turska u svijetu poznata po građevinskim firmama i izgradnji infrastrukture. Stoga je investitorima, koje je okarakterizirao kao sjajan primjer saradnje Turske i Švicarske, zaželio mnogo sreće na terenu prilikom izgradnje Golden Hillsa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije