Hrvatska i Rusija našle rješenje za zagađenje zraka iz rafinerije u B. Brodu

Fena
Hrvatska i Rusija našle rješenje za zagađenje zraka iz rafinerije u B. Brodu
/ Sastanak Kolinde Grabar-Kitarović i Sergeja Lavrova u Münchenu (Foto: Ured predsjednice RH)
Hrvatska i Rusija našle su rješenje za zagađenje zraka iz ruske rafinerije u Bosanskom Brodu koje truje stanovnike Slavonskog Broda, objavila je u nedjelju u Münchenu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Lokalne vlasti, aktivisti i stanovnici tog grada s druge strane Save godinama ukazuju na problem onečišćenja za koje optužuju rafineriju u vlasništvu ruske tvrtke Zarubežnjeft. 

Hrvatska će refineriji dati spoj na plin, a ruski vlasnici ubrzati modernizaciju tog naftnog postrojenja, no konkretni rokovi nisu dogovoreni, kaže hrvatska predsjednica

"Rekli su da su svjesni tog problema, da ga žele riješiti što prije i molili pomoć hrvatske vlade", izjavila je novinarima Grabar-Kitarović koja se s Lavrovom sastala u subotu na marginama sigurnosne konferencije u Münchenu.

"Ministar Lavrov me uvjeravao da vlasnici rafinerije rade na tome da se unaprijede katalizatori i sve što se može da bi se spriječilo zagađivanje zraka", dodala je i najavila da će o tome u ponedjeljak izvijestiti premijera Andreja Plenkovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije