Firma iz Stupara ponudila 300.000 KM za kompleks Muška voda

Radiosarajevo.ba
Firma iz Stupara ponudila 300.000 KM za kompleks Muška voda
/ Foto: kladanj.ba
Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona i Azra Gavranović, sekretar ministarstva, sastali su se s Nedžadom Hodžićem, direktorom T.S.E.-Transporti Speciali Europei d.o.o. iz Stupara.

Razlog za sastanak ponuda firme iz Stupara za kupovinu Dioničkog društva Konjuh Kladanj, u čijem sastavu je i kompleks Muška voda.

Direktor Nedžad Hodžić je naglasio da privredno društvo T.S.E.-Transporti Speciali Europei ima ozbiljne namjere u bavljenju turističkom i ugostiteljskom djelatnošću.

Namjera im je da zadrže djelatnost kojom se bavilo privredno društvo Konjuh Kladanj, kao i da prošire kapacitete, zaposle određeni broj radnika potreban za implementaciju njihove vizije uređenja i proširenja postojećeg kompleksa, te da vrate stari sjaj kompleksu koji je bio prepoznatljiv brend ne samo u našoj državi nego i u regionu.

Predložena cijena za kupovinu privrednog društva DD Konjuh Kladanj je 300.000 KM, a iskazana je spremnost za ulaganje u postojeći kompleks sredstava u visini dva miliona maraka.

 Ministar Gluhić je naglasio interes Vlade Tuzlanskog kantona – kao vlasnika 67 posto kapitala – i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja da se očuva jedinstvo ovog kompleksa koji čine smještajni kapaciteti, zemljište, šuma, igralište, plato na kome su brojne sportske ekipe godinama obavljale kondicione pripreme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije