Dok svijet Trumpa naziva "zlom": Za mjesec dana otvoreno 235.000 novih radnih mjesta

Radiosarajevo.ba
Dok svijet Trumpa naziva "zlom": Za mjesec dana otvoreno 235.000 novih radnih mjesta
EPA / Donald Trump
Broj radnih mjesta u Sjedinjenim Američkim Državama tokom februara, odnosno, prvog mjeseca mandata Donalda Trumpa, povećan je za nevjerovatnih 235.000, saopćeno je iz državnog ureda za statistiku,

Povećale su se i dnevnice radnika, a neke grane američke privrede povećale su radna mjesta toliko da su postigle gotovo decenijske rekorde, prenosi CNBC.

Ovo je zaista sjajan početak Trumpove vladavine, budući da je njegova administracija u samo mjesec dana premašila sva očekivanja, budući da su ekonomisti tokom februara očekivali 190.000 novih radnih mjesta. Navodi se i kako je porast došao nakon što je Trump već na početku svog mandata insistirao na smanjivanju poreza, većoj domaćoj potrošnji, te manjim regulacijama poslova.

"Dobijamo sve više snage u domaćoj privredi nego što sam ja ikada mogao očekivati. Ovo je zaista nevjerovatan nalet u duhu privrednika otkako je Trump izabran", kazao je John Canally, glavni ekonomski strateg u LPL Financialu.

Dionice su jednostavno "povidljale" i rastu otkada je Trumpova administracija stigla na vlast, te sve to čini zaista pozitivan ishod njegove politike unutar države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije